Чому я така зла?

Чому я така зла?

Шукайте відповідь на питання «чому я така зла»? Давайте разом спробуємо розібратися, в чому причина виший агресії, і як від неї можна позбутися.

причини злості

Отже, чому ви розсердилися? Приводів може бути скільки завгодно. Спробуємо розкласти по пунктах.

  1. Наприклад, ви не встигли вчасно закінчити роботу або не зустрілися з улюбленим. Все це йде врозріз з цілями, які були намічені раніше, від того ви і впадаєте в агресивний стан.
  2. Друга причина злості може бути пов`язана з вашим фізичним станом - втомилися, або просто нерви на межі, але сил що-небудь робити немає взагалі, і від того ви починаєте злитися і дратуватися.
  3. Також злість може бути реакцією заборони на вираження почуттів. Зазвичай це пов`язано з емоційно напруженої роботою. Наприклад, якщо ви працюєте вчителем, вихователем, або продавцем, то протягом усього вашого робочого дня у вас буде табу на прилюдне вираження своїх почуттів. А іноді так хочеться сказати все, що ви думаєте учневі, який грубіянить на уроці або нахабному покупцеві, який намагається нав`язати своє спілкування. Але доводиться стримуватися, а всередині, між тим, кипить вулкан злості і роздратування.
  4. Чому я стала злою, продовжуєте запитувати ви. Розлютитися можна також в тому випадку, якщо вам доводиться виконувати чиюсь роботу. Припустимо, мами часто зляться на своїх дітей, якщо ті не вигулюють тварин або не прибирають за собою. Якщо ви працюєте в колективі, то можна розлютитися на своїх колег, адже працювали то ви всі разом, а оцінка роботи буде одна на всіх. У вас може не вистачити сили духу і сміливості, щоб висловити все прямо, але всередині ви, тим не менш, ображаєтеся і зліться.
  5. Також ви можете розлютитися, якщо порушили ваш особистий простір. Припустимо, до вас чи вашій дитині пристають на вулиці - відповідна агресія буде самим адекватним і нормальним явищем.

Як бачите, ми знайшли кілька причин, чому дівчина зла. Тепер же давайте спробуємо розібратися, як побороти цю злість і стати добрішими?

Як стати добрішим



Для початку розберемося, як реагувати на ситуації, які ми описали вище.

  1. Навчіться приймати той факт, що життя змінюється, тому не можна нічого обіцяти на сто відсотків, навіть собі. Також радимо переглянути егоїстичні цілі. Припустимо, замість того, щоб злитися з-за того, що зустріч не відбулася, можна просто жити в мирі та злагоді зі своєю коханою людиною.
  2. Якщо ви зліться через втому, тут допомогти зможе тільки повноцінний відпочинок.
  3. Можна знайти для себе спосіб, який допоможе випустити пар і накопичені негативні емоції. Таких способів багато, наприклад, можна записатися в тренажерний зал і розряджатися на тренажерах.
  4. Якщо ви зліться на колег, рекомендуємо почитати книгу автора К. Прайор "Не ричите на собаку», де ви знайдете відповіді на всі ваші запитання.
  5. Якщо ваші особисті кордону порушені, то агресія в цьому випадку - цілком звичайне явище. Тому в цьому випадку злитися цілком доречно.

І ось ще кілька порад як стати добрішими:

  • намагайтеся бути більш чуйною, допомагайте людям не тільки порадою, а й ділом.
  • будьте тактовним людиною, адже сказане вами легко може образити, а якщо все-таки сказали щось зле - вибачитеся.
  • будьте спокійніше, тому що роздратування провокує запальність. З такими людьми не дуже-то хочуть спілкуватися.
  • вмійте слухати. Дайте людині висловитися, і він оцінить цю вашу підтримку в майбутньому.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!