Що означає квітка?

Що означає квітка?

З незапам`ятних часів люди вірили, що кожна квітка має своє значення. З роками значення змінювалося, різне тлумачення давали і в різні епохи. Флористи кажуть: «Мова квітів». Знаючи, що означає той чи інший квітка, ви зможете дарувати букет вашої улюбленої з тонким натяком на її якості. У статті ми розглянемо, які квіти що означають. Отже:

Що означають квіти лілії? Ця квітка в Стародавньому Римі символізував розкіш і багатство, успіх. Їх зображували на монетах, жоден знатний будинок не обходився без лілії. Франція ж дала нове значення квітки - непорочність, величність, благородство. Квітка лілії, такий вимогливий до відходу, і сьогодні порадує вас своєю ніжністю і тонким ароматом.

Що означають квіти троянди? Значення троянди безпосередньо залежить від кольору бутона.

  • Білі троянди вважаються символів невинності і чистоти. Зазвичай їх дарують юним особам, з метою підкреслити їх молодість і непорочність.
  • Червоні троянди навпаки, висловлюють пристрасть і запал любові. Червоні троянди найбільш популярний квітка. Сьогодні їх дарують не тільки коханої, але партеру по бізнесу, з метою висловити повагу і вдячність.
  • Рожеві троянди наділяють романтичним значенням. Це символ витонченості і ніжності. Їх варто дарувати молодим дівчатам, натякаючи на свою симпатію.

Що означає квітка лотоса? У багатьох культурах цій квітці приписують магічне якість. Значення квітки лотоса, як і троянди, залежить від кольору пелюсток:

  • Білий лотос є символом сну, так як розпускається тільки вночі. Духовну досконалість - ще одне значення білого лотоса.
  • Блакитний лотос - символ пробудження. Ці квіти клали на груди покійним, щоб ті прокидалися в іншому світі.
  • Рожевий лотос пов`язують з вищим божеством. Ця квітка є символом Будди.

Що означає квітка орхідеї? Ці квіти символізують розкіш, пишність, витонченість. Їх дарують тільки найулюбленішим людям. У Китаї орхідея - це символ родючості і оберіг проти безсилля. Їх часто зображували на китайських вазах, як знак згоди. Орхідея - дуже вишуканий квітка, з відмітним сильним ароматом суміші тропічних фруктів і східних спецій.

Що означають квіти кали? Кали на мові квітів означають схиляння, повагу і захоплення. Крім того, кали є талісманом подружнього щастя. Дуже часто в букеті нареченої присутня цей скромний, з запахом ванілі квітка. Крім цього, наші предки вважали, що квітка кали будинку вбереже подружжя від сварок і сварок.



Що означає квітка тюльпана? Квітка тюльпана може мати безліч найрізноманітніших забарвлень. Взагалі, тюльпан символізує чисту любов, освідчення в коханні. Це ж значення відноситься до червоного бутону тюльпана. А ось жовтий тюльпан означає щастя, якщо вірити древньої європейської легенді. Тюльпан строкатою забарвлення символізує красиві очі. Тюльпани продаються не весь рік, тому подарувати тюльпан навесні - відмінний привід висловити свої почуття своєї ненаглядної.

Що означають квіти ірису? У деяких народів ірис символізує добру новину. Однак в більшості країн квіти ірису наділяють значенням безстрашності, мудрості, доблесті. В Японії ці квіти дарують і чоловікам, щоб пробудити в них відвагу і мужність. Адже квіти ірису дуже схожі на мечі. У японської каліграфії один і той же ієрогліф позначає ірис і військовий дух.

Що означає квітка маку? Квітці маку приписують мрійливість, уява, забуття. У стародавній Греції мак був символом бога сну. Крім того, мак символізує прагнення до задоволення. У слов`ян багато обрядів пов`язано з квіткою маку. Для них мак означав світанок, зорю. Наші предки вірили, що насіння маку здатні захистити від злих духів. Квіти маку рідко дарують в подарунок. Тому яскравий букет квітів маку буде оригінальним подарунком для жінки.

Що означає квітка ромашки? За одним із переказів, ромашка виросте там, де впаде на землю зірка. Назва квітки слов`янське, але про ромашках знають у багатьох країнах. Ромашка - це прабатько хризантеми. У Білорусії ж ромашка є національною квіткою. Мовою квітів ромашка означає юність, романтичність, невинність. Багато дівчат люблять отримувати цей простий і приємний квітка.



Що означають квіти гербери? Гербери називають квіткою парадоксів - він поєднує в собі таємничість і відкритість. Значення квітки теж покрито загадкою. Одні вважають, що гербери означають таємницю, недомовленість. Інші ж, думають, що гербери символізують оптимізм, посмішку, флірт. Ці квіти є універсальним подарунком. Їх можна подарувати як коханій жінці, так і начальнику на роботі. Вибравши гербери в подарунок, ви висловите свою симпатію людині.

Що означає квітка хризантеми? Родина хризантем - Японія. У країні висхідного сонця багато пов`язано з цим красивим квіткою. Хризантеми символізують мудрість, довголіття і здоров`я. У японському мистецтві ікебана хризантема - це символ дружби і прихильності. Букет хризантем буде відмінним подарунком, якщо ви хочете підкреслити значимість людини для вас.

Що означає квітка антуріум? Атріум - екзотична квітка. Він є символом фламінго. А також ця квітка символізує чоловіче начало. Атріум наділяють великою енергетикою в тропічних країнах, звідки він родом. Деякі називають його квіткою купідона, роблячи його символом любові, адже він дійсно нагадує серце, пронизане стрілою. Якщо ви не боїтеся експериментувати у виборі букета - то атріум буде відмінним вибором.

Що означає квітка сакури? Ще одна квітка з далекої країни висхідного сонця - Японії. З приводу цвітіння сакури відзначаються свята, ця квітка оспівують японські поети. Сакура символізує надію, зародження життя. Цикл життя сакури короткий, тому друге значення квітки - скороминущість життя.

Багато народів зображували квіти на гербі. Найрізноманітніші квіти можна зустріти на гербах міст, пологів, щитах середньовічних лицарів. Що означають квіти на гербі? Значення на гербі прямо пов`язане з символікою квітки. Так, наприклад, хризантема з 16 пелюсток на гербі Японії символізує сонце, що сходить.

Крім того, квіти на гербі символізують повагу і шану квітам, які важливі для народу. На гербі Білорусії ми можемо побачити конюшина, пшеницю і льон.

Раніше кожен рід мав свій герб. Приміром, на гербі батьків Жанни Д`арк ми можемо побачити іриси, які символізували відвагу і доблесть. Тюльпани були гербом для турецької династії Османів.

Квіти зображують і на татуюваннях. Що означає татуювання квітка - питання досить складне. У минулі часи малюнок на шкірі відігравав важливу роль. По ньому можна було визначити стан людини, рід діяльності, заслуги. Татуювання з зображенням квітки теж мала своє значення. Так, наприклад, лілія на плечі у дівчини була символом чистоти. Зображення бузку означало, що людина зобов`язується зберігати вірність своєму першому коханню. Сьогодні ж значення татуйованих на тілі квітів йде. Зараз тату квітки роблять, багато в чому через його краси. Багато дівчат хочуть підкреслити свою жіночність саме квітами. Крім того, татуювання квітки хороша своїм різноманіттям, складністю малюнка і гами кольорів. Малюнок квітки можна об`єднати з іншими зображеннями, наприклад, зі знаком зодіаку.

Людину завжди цікавить символіка речей, які його оточують. Квітів в нашому житті досить багато. Тому, цікаво дізнатися, що означає квітка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!