» » » Що символізують квіти?

Що символізують квіти?

Що символізують квіти?

Даруючи букет близькій людині, ми рідко замислюємося, що ці квіти означають. Але ж квітковий мову дуже багатогранний і цікавий. Можливо, вам цікаво буде почитати книгу Ванесси Діфенбах "Мова квітів", в якій головну героїню досконально відомо, яку квітку що символізує і, використовуючи ці знання, вона без слів висловлює те, про що думає, що відчуває - квіти говорять за неї.

Познайомимося з основами цього дивного мови і дізнаємося, що символізує той чи інший квітка. Почнемо з того, як можна квітковим букетом висловити любов в різних її відтінках.

Квіти, які символізують любов

Калла - означає повагу, захоплення, і навіть схиляння. Чоловік, підносить букет калл своїй обраниці - справжній джентльмен, переконаний в пишноті улюбленої і готовий гори заради неї згорнути.

Червона камелія - пристрасть. Крокус - символ радості, веселощів і незгасаючої любові. Він каже: "Незабутні ті моменти, що ми пережили удвох, я ціную їх!"

Магнолію дарує наполегливий і завзятий чоловік, який не втомиться домагатися розташування дівчини.

Маргаритки - це любов світла, затьмарена, безкорислива. Молода людина, яка дарує їх коханій дівчині, вартий уваги з її боку.

Орхідея - дуже ніжна квітка, що означає любов і якусь інтимність. Прийнято дарувати коханим людям.

Омела є проханням про поцілунок, а в обрядах друїдів це священна квітка.

Незабудка схожа на маргаритки - символізує вірність, світлу любов і відданість.

А ось нарцис означає любов відхилену, нерозділене, навзамін.

Таємничий витончений папороть вдало буде подарувати дівчині. Папороть значить, що чоловік зачарований дівчиною і вважає її чарівною.



Примулу можна подарувати коханій людині як пропозицію жити разом. Квітка символізує прихильність, близькість, бажання бути завжди поруч.

Роза - один з найбільш говорять квіток. Якщо дарують червоні троянди - це гарячі почуття, жовті - "ти для мене як сонце", білі - чистоту намірів. Червона і біла разом - єдність і пристрасть.

Бузок - ніжний весняний квітка, означає визнання в почуттях. Біла бузок - символ першого кохання.

Фіалка - прихована любов, таємне визнання.

Ціннія червоного кольору символізує сталість і вірність.

Не тільки любов



Подарувавши квітка, ви можете зізнатися не тільки в любові, а й, скажімо, висловити дружні почуття або застерегти людину від прихованої небезпеки.

Наприклад, астра - це символ любові, вірності, а ще спогадів, пам`яті. У Китаї вірять, що квітка символізує точність. Могили французьких солдатів обклали айстрами - як знаком пам`яті і скорботи.

Барвінок символізує собою приємні спогади, а ось вербена означає виконання бажання. Базилік значить неприязнь до людини, ненависть і огиду. Бегонія попереджає про те, що варто остерігатися когось з оточення - вам, можливо, заздрять.

Засушені квіти - кінець відносин, також букет таких кольорів означає, що на ваші почуття не можуть відповісти взаємністю.

Удачу, особливо в змаганні, принесе гладіолус. Ромашка символізує очищення, зцілення.

На знак поваги та вдячності дарують букет червоних гвоздик. Кактус - знак дружби. Мох - материнська любов.

Ірисом висловлюють дружбу, довіру до людини, це символ мудрості, безстрашності. Символ сім`ї - льон, а біла лаванда - захист. В знак сильних родинних почуттів дарують лотос, в знак розради - білий мак. Олеандр означає увагу.

Цикламен - спосіб сказати "до побачення", дати відставку.

Червоний, зелений, синій

Забарвлення квітів також символізує певні стани. Розглянемо докладніше, які кольори що означають.

Білий означає чистоту, світло і радість. Разом з тим, в традиціях синтоїзму чи буддизму він - символ жалоби. Разом з червоним білий створює вдалий контраст і урочисту обстановку.

Червоний - колір життя, любові. Червоні троянди символізують більшою мірою пристрасні почуття.

Сині квіти символізують тугу, нескінченність, енергію, тягар і холод. Такі квіти дають відчуття підтримки.

Жовті квіти - вираз сонячності, позитиву, легкості. Думка, що вони символ невірності, помилково. Також є знаком багатства.

Зелений колір створює спокійну атмосферу, букети із зеленню - це символ миру. Світло-зелений відтінок - весняний, приносить радість. Темно-зелений - спокій, родючість, світ.

Спробуйте самі скласти букет для близьких вам людей, щоб порозумітися з ними. Цікаво, чи зможуть вони зрозуміти і розгадати хитромудрий мову квітів?

Рекомендуємо додатково прочитати наступні матеріали по темі: Що означає квітка і Що означає колір квітів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!