» » » » Як навчитися левітації?

Як навчитися левітації?

Як навчитися левітації?

Люди здавна цікавилися темою левітації. Саме завдяки прагненню літати, нас так дивували і захоплювали фокуси, де ілюзіоніст змушує асистента парити над землею. Але як ми знаємо, будь-дивовижне явище часто пояснюється дуже легко, в тому числі і секрет фокусу з левітацією. Так чи просто все насправді? Давайте докладніше розберемо, яка буває левітація, і відкриємо деякі її секрети.

  • Левітація як фокус. Як ми вже сказали, спритність рук ілюзіоніста творить чудеса, і ми бачимо те, що нам вселяють. Хоча жоден професіонал не поспішає розкрити секрет, левітація здійснюється за допомогою невидимої глядачеві опори. Багато хто бачив фото із зображенням крана, ширяючого в повітрі, з якого ллється вода. Всі здогадуються, в чому секрет, але від цього видовище не стає менш яскравим;
  • Фотомонтаж. Це також свого роду ілюзія левітації. Про нього багато говорити немає сенсу, адже звичайний стрибок на фото також можна видати за левітації;
  • Йога та левітація. Тут все набагато складніше, адже є відео того, як брахмани і йоги парять в позі лотоса над землею. Найчастіше відео - це лише чергова ілюзія. Однак в східній літературі цей феномен описується як придбана здатність людини. Левітації може навчитися кожен. Необхідно лише очистити свій розум від непотрібних думок і розвивати навички.

Левітація: вигадка чи реальність

Раніше вчені при згадці про подібному ширяння в повітрі, лише скептично посміхалися. Однак після того як в експлуатацію увійшла залізнична лінія на магнітній подушці, скептицизм став випаровуватися. Згаданий поїзд може розвивати велику швидкість, ніж традиційний через відсутність тертя. Фізична левітація за допомогою сили Архімеда або потужного звуку (що стосується легких предметів) - це наука. Тобто з точки зору науки, левітація можлива. Це доведено на дослідах з жабами, краплями, тенісними кульками і т. Д. А як же бути з практикою йогів? Як навчитися левітації без наукового підходу?

Ширяють у повітрі



Насправді, в медитативних практиках, левітації називають лише результатом духовного зростання. Можна сказати, «побічним ефектом». Без розвитку особистості така практика просто неможлива. Ще одна умова - віра в свої сили. Ви повинні бути впевнені в тому, що подолати силу тяжіння землі зможете так само легко, як свого часу навчилися кататися на велосипеді. Так вважав і Махаріші Махеш Йоги - фізик, який в ХХ столітті розробив цілу теорію того, як зробити левітації.



Людей, які щиро впевнені, що подолати силу тяжіння, досить багато. Одна з них - Елен Масделл. Вона керувала центром розвитку особистості і багато років намагалася освоїти науку польоту. Головним чином, стрибаючи з трампліна у воду. Елен Масделл стверджувала, що під час стрибка необхідно зосередитися і утримати тіло в повітрі якомога довше. Відомо, що сама вона досягла сумнівних результатів. Можливо, вся справа в первісної мети. Після згаданого вище центру розвитку, відкривалося багато шкіл, де основною метою була левітація, навчання якої проводилося через практики і медитації. Але чи зміг хтось із їхніх учнів злетіти, достовірно невідомо.

Левітація в давнину

Безумовно, знайдеться безліч скептиків, які вважають левітації вигадкою, але мало хто сьогодні може пояснити, яким чином древні єгиптяни переміщали кам`яні брили для будівництва пірамід. Одна з теорій - левітація. Один арабський історик описував процес так: під камінь клали папірус, а потім до нього доторкалися металевим стрижнем, після чого камінь переміщався на 50 метрів. Можливо, все це плід багатої фантазії історика, а може, єгиптяни багато століть, з покоління в покоління передавали секрет подібної левітації.

А ось європеєць, професор Джарл, в своїй книзі описав будівництво стіни тибетськими ченцями звуком. За його словами, за допомогою шести труб і дванадцяти барабанів, створювався нестерпно пронизливий звук, завдяки якому величезні брили піднімалися в повітря. Вірити чи не вірити в такі явища - особиста справа кожного. Однак скільки знайдеться скептиків, стільки ж і тих, хто буде щиро вірити, що існує заклинання левітації (як у фільмі про Гаррі Поттера), вимовивши яке, ми можемо переміщати предмети. Тепер ви знаєте багато інформації по цій темі. Сподіваємося, вона вам допомогла.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!