» » » » Як виглядають русалки?

Як виглядають русалки?

Як виглядають русалки?

Образ русалки в слов`янської міфології істотно відрізняється від наших нинішніх уявлень про ці фантастичних істот, сформованих переважно, під впливом сучасного західного кінематографа, де русалки зображуються у вигляді прекрасних дів з риб`ячими хвостами. Однак такий зовнішній вигляд властивий морським дів - західноєвропейським русалкам, які, швидше за все, успадкували своє обличчя від гомерівських прекрасних сирен, заманюють моряків в морську безодню своїм чарівним співом.

Згідно традиційним російським уявленням про те, як виглядають русалки, вони зовні мало чим відрізняються від людей. Своїм виглядом слов`янські русалки найбільше схожі з давньогрецькими наядами і німецькими Ундіна, відмінною рисою яких є відсутність хвоста і вміння виходити з води і пересуватися по суші, чого не можуть робити західноєвропейські морські діви.

Як виглядають русалки



У численних народних байках, переказах та билічках дуже докладно розповідається, як виглядають справжні русалки, але часто ці описи істотно відрізняються один від одного. Проте, все-таки можна виділити деякі загальні риси русалок, які згадуються практично в кожній такій історії.

Зовнішній вигляд і звичаї русалок

  • У всіх русалок довге розпущене волосся, найчастіше русявого кольору, але в деяких джерелах іноді йдеться і про зелені, як річкова твань, волоссі.
  • Русалки зазвичай виглядають, як молоді дівчата з блідою напівпрозорої шкірою. Згідно з народними повір`ями в русалок перетворюються дівиці-утоплениці, самогубці або діти, які померли нехрещеними (їх ще називають мавки).
  • У більшій частині народних оповідань йдеться про те, що русалки ходять голі, але іноді вони бувають одягнені в довгі білі сорочки або ж рвані сарафани.
  • Русалки дуже люблять місячними ночами виходити на прибережний луг і плести собі з трав і квітів вінки, які і носять на голові до світанку.
  • Русалки часто ночами ходять в ліс, де гойдаються на гілках високих дерев, перегукуються і своїм реготом лякають запізнілих подорожніх.
  • Російські селяни вірили, що русалки влаштовують танці на луках, бігають і граються на засіяних полях, і на тих місцях, де при повному місяці веселилися русалки, особливо добре ростуть все трави і народиться найбільший урожай жита.

Як виглядають русалки

У цій статті ми постаралися докладно розповісти вам про те, як виглядають русалки. Фото- і відеоматеріали, а також численні художні ілюстрації, які ви з легкістю знайдете в Інтернеті, зроблять нашу розповідь більш наочним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!