» » » » Яка потрібна дієта при гепатиті з?

Яка потрібна дієта при гепатиті з?

Яка потрібна дієта при гепатиті С?

Найважчою формою вірусного гепатиту, на сьогоднішній день, є гепатит С. Він вражає клітини печінки, і організм помітно слабшає. Саме тому, дієта, якої необхідно дотримуватися під час хвороби, повинна в значній мірі знизити навантаження на цей орган.

Варто відзначити, що сама хвороба виникає при вірусному зараженні організму бактеріями гепатиту С. Потрапити в кров, вірус може за допомогою шприца, який використовувався неодноразово або ж за допомогою таких популярних процедур, як пірсинг, тату або манікюр. Якщо брати радянський період, то були поширені випадки зараження крові під час лікування зубів або пологів. Сьогодні, щоб уникнути подібних інцидентів, використовують одноразові інструменти.

Навіщо потрібна дієта

Дієта при виявленні гепатиту С необхідна для того, щоб по максимуму зменшити навантаження на печінку, що піддалася численних страждань під час хвороби. Необхідно обов`язково дотримуватися дієти, однак, вона може бути як більш суворої, так і лояльною.

Дієта при гепатиті С допомагає не тільки печінки, але і всьому організму. Величезна кількість пацієнтів відзначило, що після того, як вони пройшли курс подібних дієт, їх самопочуття значно поліпшилося. Продукти, які включені в дієту, ранжуються в залежності від того, з якою силою вони діють на печінку. Найшкідливішим, безумовно, є алкоголь. Саме його лікарі радять, в першу чергу, виключити з вашого раціону. Алкоголь сприяє появі цирозу печінки, що може призвести до летального результату.

Продукти для дієти



Так само, як і в інших дієтах, дієта при хронічному гепатиті має цілий список продуктів, які бажано вживати в їжу в першу чергу. Необхідно так розрахувати, щоб на добу вживалося 100 г білків, 100 г жирів, 450 г вуглеводів, 10 г солі, 0,5 мг вітаміну А, 10,5 мг каротину, 2 мг вітаміну В1, 4 мг вітаміну В2, 20 мг нікотинової кислоти, 200 мг вітаміну С, і мінеральні речовини. Таке енергетичне зміст того, з чого складається дієта при гепатиті С.

Бажано з раціону повністю виключити жирну їжу, а при можливості є тільки варену або запечену. Дієта повинна включати в себе щоденне вживання близько 3100 Ккал. Цього результату можна досягти, якщо харчуватися не менше 4 разів на день.

Продукти, які бажано вживати в їжу - це молочні продукти, молоко, риба і нежирне м`ясо, каші з різних круп, рослинне і вершкове масла, салати з бобових і овочів, супи овочеві, овочеві вітамінні салати, овочі тушковані, фрукти, горіхи, ягоди , насіння, соки, зелений і трав`яний чаї. При гострій формі гепатиту, необхідно виключити з раціону жирні м`ясні продукти, гостре, солоне і смажене, спеції, консерви, солодкі газовані напої, кава, чай.

Загострення хвороби

Якщо гепатит С перейшов на більш складну стадію, то вам буде необхідна абсолютно інша дієта. Відрізняється вона від звичайної дієти тим, що необхідно мінімізувати кількість спожитих в їжу вуглеводів і жирів, значно зменшити сіль і жир. Такі обмеження пояснюються тим, що дієта стає більш корисною не тільки для однієї печінки, але і для всього організму в цілому. Якщо гепатит С проходить без особливих ускладнень, то все одно необхідно дотримуватися суворої дієти і не дозволяти розслаблятися, в іншому випадку, від дієти буде мало толку. Перш ніж самостійно вибрати дієту, обов`язково проконсультуйтеся з Вашим лікуючим лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!