» » » » Хочу схуднути: з чого почати?

Хочу схуднути: з чого почати?

Хочу схуднути: з чого почати?

"Хочу схуднути, з чого почати" - з такими словами зазвичай дами звертаються до дієтолога або мешканцям тематичних форумів.

У цій статті сформульовані найважливіші рекомендації, які бажано виконати перед тим, як приступити до повноцінного процесу схуднення.

З чого почати схуднення

Розглянемо детальний план дій.

пройдіть обстеження

Цим етапом часто нехтують більшість тих, що худнуть. А даремно, адже в результаті неправильно підібраного системи харчування або гімнастики можна серйозно підірвати здоров`я, і чим людина старша, тим більше справедливо для нього це висловлювання.

Тому до того, як сядете на дієту або приступите до виконання фізичних вправ, переконайтеся, що ваш організм в змозі винести запропоновані навантаження, відвідайте терапевта і всіх фахівців, яких він порекомендує.

Ознайомтеся з теорією

Якщо ви хочете назавжди позбутися від зайвих кілограмів і зберегти квітучий зовнішній вигляд на довгі роки, вам не підійдуть короткострокові дієти типу «10 кг за тиждень». Такі способи схуднення дають вельми недовговічний результат, якщо він, взагалі, буде.

В чому причина? Все просто: людина влаштована таким чином, що не здатний втрачати більше 100-150 г чистого жиру в день, все інше - це вода, якої позбавляються клітини і тканини. При поверненні до звичайного харчування організм швидко відновить водний баланс, і найнеприємніше, постарається зробити запас поживних речовин у вигляді жиру. Коло замкнулося.

Крім того, людям з порушеннями функції нирок протипоказані способи харчування з підвищеним вмістом білка, а недолік жирів часто призводить до сухості шкіри і нездоровому виглядом нігтів і зубів.



Щоб уникнути подібних проблем і помилок, важливо вивчити теорію схуднення. Вона допоможе вибрати відповідну дієту, дозувати навантаження і худнути без шкоди для обміну речовин і нервової системи.

Наприклад, ознайомтеся додатково з нашими статтями

Але, звичайно, обмежуватися ними не варто.

позначте мети

Наступним етапом стане визначення цілей. У вашому випадку це означає вирішити, до якого терміну вами будуть досягнуті бажані показники ваги, а також обсяги різних частин тіла (зазвичай грудей, талії і стегон).

Постановка цілей виконує подвійну функцію: налаштовує вас на схуднення і допомагає розробити детальний план дій.

оформіть план

І зробити це потрібно письмово. Озброївшись теоретичними знаннями, підрахуйте, скільки кілограмів ви плануєте скинути і прикиньте, скільки місяців це займе. При цьому врахуйте, що в місяць не слід намагатися позбутися більш ніж від 2-4 кг. Тепер ви знаєте, скільки приблизно повинні важити і як будете виглядати на певному етапі схуднення.

Далі визначте, чим ви будете займатися, як змініть власні звички, щоб досягти обраних показників. Вирішіть, як часто ви будете відвідувати спортзал або влаштовувати домашні тренування.

Після розробки плану приступайте до його реалізації. Важливий момент: якщо ви бачите, що план не працює або вам не зовсім підходить, обов`язково вносите корективи. Це нормальна практика, адже навряд чи вам вдасться з самого початку врахувати всі нюанси, та й цілі з часом можуть змінитися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!