» » » » Скільки калорій спалюється при ходьбі?

Скільки калорій спалюється при ходьбі?

Скільки калорій спалюється при ходьбі?

Незаперечні особливості нашої реальності такі, що людина, яка бажає долучитися до здорового способу життя, фізкультури і спорту та скинути кілька зайвих кілограмів, часто просто не знає, з чого почати. Не кожен може ходити в тренажерний зал або фітнес-клуб. Ще складніше знайти однодумців, місце і час, щоб пограти в футбол або волейбол.

ходьба

Якщо ви здоровий і фізично повноцінна людина, то самі того не помічаючи, за день проходите до 5-7 км., Не відчуваючи при цьому втоми. Так чому б не перетворити це в приємну і корисну звичку? Задумайтесь, скільки спалюється калорій при ходьбі. Прогулюючись спокійним кроком по рівній місцевості протягом двох годин, ви втратите близько 50 калорій. Не дуже багато, правда? Тепер порахуйте, скільки калорій витрачається при ходьбі середнім темпом - 10 калорій в хвилину. Відчутна різниця! Але якщо вам хочеться втратити ще більше, уявіть тільки, скільки калорій спалює ходьба в інтенсивному темпі, з хорошою швидкістю, по пересіченій місцевості або з фізичною обтяженням! Ви можете спалити до 2 тисяч калорій за півгодини! Це вже нагадує повноцінне годинне заняття в спортзалі!

Плюси для здоров`я

Крім струнких і накачаних ніг і підтягнутою фігури ви можете також зміцнити своє здоров`я. Щоденна ходьба без форсування ритму дихання протягом години сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи, нормалізації серцевого ритму, відновлення і поліпшення дихальної функції бронхо-легеневої системи. І все це при мінімальному ризику травматизму за умови, що у вас підходяща взуття - легкі і стійкі кеди, кросівки або мокасини. Тільки пам`ятайте про підтримку водного балансу. Ходьба, як і будь-який вид фізичних навантажень, викликає втрату рідини, тому беріть пляшку води з собою і випивайте склянку після пішої прогулянки.

Як посилити ефект?

Якщо ви тільки починаєте займатися ходьбою як фізкультурою, не старайтеся надмірно. Почніть з 20-30 хвилин 4 дні на тиждень в повільному темпі, поступово збільшуючи час і швидкість прогулянок. Ходіть мовчки, не збиваючи дихання, слухайте музику. При ходьбі робіть невеликі махи руками, повертаючи тіло в сторони. Переходьте з рівного покриття асфальту на пересічену місцевість (в парк або ліс). Одягайте обважнювачі на ноги і відривайте стопи на 15-20 см. Від землі. В Європі широко поширена нордична ходьба, але її важливо правильно поєднувати з дихальними практиками.

Найефективніші види ходьби



Щоб максимально використовувати зимові погодні умови і різноманітити навантаження, спробуйте ходити на лижах. Скільки калорій спалюється при ходьбі на лижах, залежить тільки від швидкості лижника. Наприклад, при середній швидкості в 15 км / год ви втратите близько 60-70 калорій на годину.

Ви навіть уявити собі не можете, скільки калорій спалюється при ходьбі по сходах! Чим більше груп м`язів залучено в процес ходьби, ніж вона складніше, тим більше працюють м`язи і більше калорій ви втрачаєте. Так, якщо ви пішки будете підніматися по сходах, то втратите більше 1300 калорій протягом двох годин! Для нетренованого людини це дуже складно, тому не поспішайте. А якщо спускатися пішки, то додатково спалить ще 200 калорій за ті ж дві години. Але робити це потрібно грамотно, щоб не перетрудити серце. Робіть перерви.

А скільки калорій спалюється при швидкій ходьбі? В такому темпі згорає в середньому від 100 до 200 калорій на годину. При ходьбі спиною вперед ви зміцните м`язи спини і сідниць. А якщо під час ходьби напружувати м`язи черевного преса і сідниці, то Ви значно підвищите їх пружність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!