Що буде, якщо є комашки?

Що буде, якщо є комашки?
Що буде, якщо є комашки?

Багато з дитинства страждають шкідливою звичкою жувати комашки. Звичайно, одна справа - пробувати козули на смак, коли ти маленький і пізнаєш світ, і зовсім інше - несвідома тяга до поїдання засохлих носових виділень в солідному для цього віці. Не важливо, скільки вам років, - комашки не принесуть користі ні в якому віці, і зараз ми з`ясуємо, чому.

Що таке комашки?

Те, що ми звикли називати комашки, є засохлої слизом, яка захищає носову область від пилу і різних забруднень. Контактуючи з пилом і повітрям, ця слиз висихає - так утворюються комашки.

Шкода від поїдання комашок

Що буде, якщо є комашки? Більшість людей, які страждають цією звичкою, скажуть вам, що нічого страшного не трапиться. Самі по собі комашки - це продукт життєдіяльності людського організму, вони не можуть принести йому шкоду. Однак шкідливими можуть виявитися відкладення на них, різні бактерії. Наприклад, це можуть виявитися яйця гельмінтів, і тоді легко може статися зараження організму.



Також шкідливою може виявитися звичка колупатися в носі. Висмикуючи засохлі комашки, людина непомітно може прихопити шляхом дрібні волоски, які в носовій порожнині виконують захисну функцію.

Як позбутися згубної звички?

Крім того, що поїдання комашок може завдати реальної шкоди здоров`ю, це саме по собі негарно і неетично, тому треба відучувати колупатися в носі і є козули.

  • Ставтеся до своєї звички свідомо. Часто бажання длубатися в носі відбувається як би само по собі - людина не замислюється про те, що він робить, палець тягнеться до носа вже на рівні інстинкту. Тому перше, що потрібно зробити, - це стежити за собою. Як тільки в черговий раз тримайте палець до носа, відразу ж відсмикує його.
  • Звичка колупатися в носі і ласувати комашки виникає на самоті, тому щоб швидко від неї позбутися, потрібно частіше бувати на людях, в компанії одного або декількох осіб. Також можна уявити, як ніби за вами постійно хтось спостерігає і стежить, знімає на приховану камеру.
  • Уявіть, що комашки - це мерзота мерзенна (що, в принципі, не дуже далеко від істини), і, поїдаючи їх, ви заражаєте свій організм всілякими страшними інфекціями. Вбийте цю думку собі в голову, і ця звичка незабаром зникне.

Також вам можуть бути корисні статті розділу ніс.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!