Заразний чи рак?

Заразний чи рак?

Рак (або карцинома) - вид злоякісної пухлини, що утворюється з епітеліальних клітин. До злоякісних пухлин (онкологічних захворювань), крім раку також відносять меланому, саркому, лейкоз і деякі інші захворювання. Відмітна риса раку в тому, що ця хвороба розвивається тоді, коли клітини епітеліальної тканини «забувають своє призначення», основну функцію. Вони не хочуть вмирати і продовжують неконтрольовано ділитися, тим самим порушуючи внутрішню структуру організму. Такі новоутворення можуть проникати в навколишні тканини, заважаючи їх роботі.

Питання про генах

Чи передається рак від людини людині в побуті? Рак - це не вірусне захворювання. Заразний чи рак? Ні, не заразний. Чи передається рак у спадщину? В даний час говорять про те, що рак не передається у спадок. Однак можна говорити про генетичну схильність або навіть про генетичну слабкості. Якщо ваші родичі хворіли на рак, то, швидше за все, і ваш організм схильний до даного захворювання. В такому випадку вам варто більше приділяти уваги своєму здоров`ю.

причини



Сьогодні виділяють кілька причин виникнення раку. Основна - канцерогенез, що викликається особливими речовинами або випромінюванням. До канцерогенів відносять нітрати, нітрити, пероксиди, бензол, азбест і деякі інші. Люди, що знаходяться в частому контакті з такими речовинами, потрапляють в групу ризику.

небезпека

Якщо рак виявлено на ранніх стадіях, то можливість вилікуватися досить висока. Чи передається рак у спадщину або респіраторно по повітрю? Як ми вже з`ясували, немає. Проте, не варто забувати про профілактику. Намагайтеся убезпечити своє життя від канцерогенів, особливо це важливо, якщо ваші родичі хворіли на рак. Здоровий спосіб життя, відмова від куріння і алкоголю може зіграти позитивну роль. Хоча б убезпечите себе від раку легенів. На жаль, лікування раку досі залишається дорогим і не завжди успішним. Хоча, крім хіміотерапії і променевої терапії, з`явилися імунотерапія і нейтронна терапія, ризик летального результату все одно великий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!