Як підняти імунітет дорослому?

Як підняти імунітет дорослому?

Імунна система - це захист нашого організму від хвороб. Саме робота імунної системи визначає здатність відбивати атаки інфекцій і перемагати шкідливі речовини, що потрапляють в організм ззовні. Людина здорова, поки сильний його імунітет.

На жаль, сучасний спосіб життя часто послаблює імунну систему, що веде до млявості і швидкої стомлюваності організму, порушення сну і головного болю. Людина з ослабленим імунітетом починає часто хворіти. При цьому хвороби затягуються надовго і тягнуть за собою всілякі ускладнення.

Щоб уникнути таких вагомих проблем і не дозволити хвороб вибити себе з колії, потрібно знати, як підняти імунітет дорослій людині, враховуючи всі нюанси дорослого життя.

Усуваємо причини ослабленого імунітету

Причин ослаблення імунітету може бути маса, однак їх дуже легко виявити. В першу чергу, наш імунітет страждає від стресів. Різкі спалахи гніву, пригніченість, депресія, навіть незначні, але регулярні стреси на роботі - все це дуже сильно впливає на імунну систему, день за днем пригнічуючи і послаблюючи її. Існують навіть групи ризику серед людей, чиї професії змушують часто нервувати. Це вчителі, продавці, льотчики, підривники і т. Д.

Щоб захистити себе від стресів, потрібно намагатися менше нервувати, звести до мінімуму конфлікти або навіть докорінно змінити рід діяльності. Хорошим засобом від стресів є йога, релаксація, заняття аутотренінгом і своєчасний відпочинок. Крім того, вважається, що стрес не можна збирати в собі, тому потрібно дозволяти собі час від часу емоційну розрядку.



Дуже небезпечні для імунітету шкідливі звички - пристрасть до алкоголю, паління та наркотиків. Крім того, все це тягне за собою багато інших важких наслідків.

Для імунітету надзвичайно важливий здоровий сон. Порушення режиму дня, постійна нестача сну провокує ослаблення організму, в тому числі і зниження його захисних функцій.



Як підвищити імунітет дорослому, який переносить хвороби "на ногах" і займається самолікуванням? Недоліковані хвороби продовжують завдавати нищівних ударів нашому імунітету навіть тоді, коду ми відчуваємо себе здоровими. Тому лікування повинно проходити завжди під контролем лікаря.

Препарати, що підвищують імунітет

Перед тим як йти в аптеку за ліками, потрібно обов`язково проконсультуватися з лікарем.

Серед найвідоміших препаратів рослинного походження, благотворно впливають на імунітет, можна виділити настоянку ехінацеї пурпурової, настоянку елеутерококу, настоянку лимонника китайського. Не варто очікувати миттєвого ефекту від такого лікування і припиняти прийом на другий день. Врахуйте, що середня тривалість прийому цих препаратів - близько одного місяця. Крім того, настоянку потрібно вживати регулярно, уважно дотримуючись інструкції. Також імунітет підвищить прийом вітамінів і мінералів.

Способи підвищення імунітету

Збалансуйте свій раціон. Відмовтеся від продуктів, що містять велику кількість консервантів і цукру. Віддайте перевагу їжі, багатої вітамінами і мінералами: зелені, овочів і фруктів. Червоний колір плодів вказує на підвищений вміст бета-каротину, який особливо необхідний для імунітету. Ще можна виділити продукти-пробіотики, до яких відносяться цибуля і часник, а також їжу, багату на вітамін С (чорна смородина тут є лідером). Намагайтеся не переїдати і не експериментувати з дієтами, які передбачають голодування.

Підвищити імунітет можна за допомогою масажного килимка, який слід топтати босими стопами щодня протягом 5 хвилин.

Активний спосіб життя сприяє опірності організму. Заняття спортом, гімнастика, плавання, пробіжки, особливо на свіжому повітрі, приносять величезну користь. Однак не можна занадто захоплюватися, інакше надмірні навантаження на організм дадуть зворотний ефект.

Загартовуйтеся. Важливо робити це правильно і регулярно. Обливання водою кімнатної температури, контрастний душ з поступовим чергуванням теплої і холодної води, розтирання тіла рушником - все це прекрасно тренує захисні сили організму. Існують більш радикальні, навіть екстремальні методики загартовування, такі як моржування, прогулянки босоніж в будь-який час року і інше. До таких способів потрібно ставитися дуже обережно, обов`язково потрібно консультуватися з лікарем перед тим, як практикувати подібні процедури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!