Чому слабкість?

Чому слабкість?

Безсиллям організм може відреагувати як на якесь захворювання, так і на неправильний спосіб життя, який веде людина. А тому дуже часто зняти неприємний стан ми можемо власними силами.

Про причини слабкості в тілі, а також про те, як від неї позбутися, читайте далі.

причини слабкості

Хвороби і біологічні процеси

Зрозуміло, будь-яка патологія може викликати почуття безсилля, адже хвороба - це завжди велике навантаження на організм. Разом з тим, визначити, який саме недуга провокує подібну неприємну симптоматику, неможливо, адже слабкість - це дуже поширене явище, яке може виникати буквально через що завгодно.

Наприклад, відчуття слабкості з`являється при простудних та інфекційних захворюваннях. Хронічну втому, запаморочення може давати остеохондроз, так як при ньому порушується кровообіг у хребті, що, в свою чергу, говорить про недостатнє постачання кров`ю і киснем мозку. А це вже безпосередньо впливає на загальний стан здоров`я. Нарешті, слабкість може виникати у людей, які страждають від зниженого тиску. Дають такий ефект і найрізноманітніші інші хвороби.



Крім того, безсилля може з`явитися внаслідок закономірних біологічних процесів, наприклад, під час клімаксу або критичних днів, а у підлітків в період статевого дозрівання.

Спосіб життя

Це друга найпоширеніша причина того, чому слабкість атакує ваше тіло.



Гіподинамія, постійне перебування в закритому приміщенні (будинку, в офісі), недосип, життєві проблеми - все це знижує життєвий тонус. Причому з часом проблема лише поглиблюється, і людина починає постійно відчувати себе розбитим, немічним, а тому і нещасним. У нього погано йдуть справи на роботі, не ладяться відносини з оточуючими, він не може оцінити по достоїнству прості радощі життя.

Неправильне харчування

У нашому організмі все продумано до дрібниць, і щоб забезпечити цієї геніальної природного «машині» справну роботу, ми повинні дати їй дійсно грамотне «обслуговування», зокрема, збалансоване якісне харчування.

Фаст-фуд, велика кількість вуглеводів і смажених продуктів, брак свіжих овочів і фруктів, чистої води провокують вкрай негативні зміни в організмі. Продовжуючи працювати, він вже втрачає колишню силу, здоров`я, енергію. У нас все частіше щось болить, колір обличчя стає нездоровим, втрачають колишню силу і красу волосся, стають ламкими нігті, все частіше з`являється відчуття гнітючої тяжкості в тілі, слабкості.

Негативний ефект дають і так популярні сьогодні дієти, адже в більшості випадків люди намагаються будувати раціон харчування самостійно, а значить, напевно будуть допущені серйозні помилки. Через них в організм не надійдуть життєво важливі макро- і мікроелементи, вітаміни, а без них організм не зможе бути здоровим, сильним, витривалим, повним енергії.

Як побороти слабкість?

Щоб впоратися з проблемою, потрібно спочатку виявити її причину, а потім вже діяти в потрібному напрямку.

  • Якщо слабкість провокує хворобу, то потрібно усунути її. Допомогти в цьому зможе тільки кваліфікований лікар, який обов`язково повинен буде призначити обстеження.
  • Якщо причина криється в принципі життя, то потрібно кардинально змінити його, включивши ті елементи, які сприяють оздоровленню. Обов`язково потрібно більше бувати на свіжому повітрі, на сонці - людина так влаштована, що не може жити без них повноцінно. Потрібно більше рухатися, наприклад, можна просто довго гуляти, кататися на велосипеді, на роликах. Коли відчуєте в собі сили, можна зайнятися спортом, теж краще на природі. Обов`язково спите не менше 7 годин на добу, краще в повній темряві і тиші, в добре провітреному приміщенні. Будинки скоротіть час перебування біля комп`ютера, телевізора. У вільний час краще почитати книгу.
  • Якщо винувато харчування, то сходіть до дієтолога, який допоможе спланувати здоровий раціон. У ньому має бути більше вареного і тушкованого, ніж смаженого. Більше свіжих овочів і фруктів, зелені. Більше простий чистої води і менше чаю, кави, компотів, соків, газованої води. Більше натуральних продуктів і менше консервованих. Більше білків і менше вуглеводів (тим більше простих). Якщо в наявності гіповітаміноз або навіть авітаміноз, то доведеться додатково пити вітаміни, які саме - має вирішити і призначити лікар після обстеження.

Також вам може бути корисна стаття Немає сил, що робити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!