Чому німіє мізинець?

Чому німіє мізинець?

Зниження або повна відсутність чутливості називають онімінням. Такі зміни в організмі виникають без причини і можуть швидко пройти, а можуть залишитися надовго. Часто оніміння різних частин тіла є симптомами серйозних захворювань. Багатьох людей турбує оніміння в мізинцях. І все частіше пацієнти звертаються до лікарів з питанням: чому німіють мізинці на руках?

Причини оніміння мізинців

Найпростішою причиною оніміння мізинців вважають наслідок, будь-якого фізичного впливу на них. Часто оніміння настає після травми, удару, здавлювання, результатом яких буває ураження нерва. У цьому випадку, оніміння короткочасне, як тільки нерв відновлюється, відновлюється і чутливість.

Також, відповіддю на питання: чому німіє мізинець? Може послужити одне слово - остеохондроз. Це серйозне захворювання шийного відділу хребта, при якому оніміння може поширитися від мізинців по всій руці. Таке оніміння супроводжується болем, з`являється чутливість до холоду. Для уточнення діагнозу необхідно пройти комп`ютерну томографію. Після того, як діагноз встановлений, доктор призначає лікування. Це можуть бути протизапальні і знеболюючі засоби, ЛФК, масаж, фізіотерапевтичні процедури.

Чому німіє мізинець на правій руці



Часто оніміння мізинців може наступити при ліктьової або кистьовий нейропатії. Ця причина найчастіше, є відповіддю на питання про те, чому німіє мізинець правої руки. Більшість людей в нашій країні правші, значить, основні дії, пов`язані з життєдіяльністю, ми виконуємо правою рукою. Через частого розгинання і згинання ліктя, відбувається ураження ліктьового нерва, після чого, настає оніміння. Такий вид оніміння також супроводжується болем, вона посилюється під час фізичних навантажень і в нічний час. Якщо ж, занімілою рукою струсити, біль вщухне. Для лікування такого виду оніміння рекомендують, якийсь час, обмежити руху хворою рукою. Також призначають курс загальної терапії з протизапальними і болезаспокійливими препаратами.

Чому німіє мізинець на лівій руці

Відповіддю ж на питання, чому німіє мізинець лівої руки, найчастіше можна почути, що це відбувається через патологію серця і серцево-судинної системи. Якщо доктор в процесі обстеження, причиною оніміння вважає саме цю, вам буде призначено пройти ЕКГ. Також потрібно звернутися терапевта, невропатолога і кардіолога. Після уточнення діагнозу і причин, призначається лікування. А якщо, питання, чому німіє ліва мізинець, виникає досить часто, ви пройшли обстеження, а причина до кінця невияснена. Знайте, таке оніміння може стати причиною стресу, сильного переживання. Так що поменше негативних емоцій, більше посміхайтеся, можна прийняти заспокійливе.

У будь-якому випадку, щоб з`ясувати причину оніміння мізинців, необхідно проконсультуватися з лікарем і пройти обстеження, щоб уникнути серйозних наслідків. І запам`ятайте, тільки лікар, може призначити вам лікування. Чи не лікуєтеся самостійно і будьте здорові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!