Німіють ноги, що робити?

Німіють ноги, що робити?

Досить поширеною проблемою серед жителів великих міст є оніміння кінцівок. Самою основною причиною виступає гіподинамія, а також відсутність постійної і адекватного фізичного навантаження, що просто необхідно для тонусу м`язів і м`язового апарату. Адже чутливість пов`язана не тільки з нервовими закінченнями, а й самими м`язами. Якщо трапилося так, що вас вже німіють ноги. Що робити з цим, ми вам підкажемо.

Уникнення проблеми оніміння ніг

Для початку, слід з`ясувати, що робити, коли німіють ноги.

  • Бажано злегка змінити звичний ритм життя. Тут все просто. Всього лише потрібно робити вранці і ввечері зарядку, завдяки цьому у вас не будуть німіти руки і ноги ні вранці, ні вночі.
  • Другим дуже важливою умовою є прогулянки або біг вранці, ну або вечорами, головне бігати один раз в день. Краще, звичайно, бігати в другій половині дня, тому що саме в цей час кров має найменшу в`язкість. І щоб там не казали, але ніякі антидепресанти не замінять вам прогулянку в парку і не відвернуть вас настільки від трудового дня.
  • Також обов`язково потрібно стежити за своїм харчуванням, намагатися вживати в їжу якомога менше штучних барвників і консервантів. Вони негативно впливають на в`язкість крові, стан нервових волокон і судини.

А що робити, коли німіють пальці ніг? Що робити в даній ситуації? Дії аналогічні описаним вище. Краще побережіть себе, щоб уникнути таких проблем.

Дії при існуючій проблемі

Найголовніше, звичайно, це пройти медичне обстеження. У нього варто включити:

  • огляд судинного хірурга (також провести дуплексне сканування магістральнихкровеносних судин);
  • огляд терапевта (здати загальний і біохімічний аналіз крові);
  • візит до невропатолога, обстеження на скаліоз хребетного стовпа, защемленіенервних закінчень, остеохондроз, грижу хребетного диска.


За результатами обстежень, якщо серйозних проблем не виявлено, то варто пройти або проколоти курс вітамінів, плюс вживати нікотинову кислоту, яка відновлює кровопостачання, змінити режим дня, позбутися від розумових і емоційних навантажень, а також робити масаж, обливатися холодною і гарячою водою і, звичайно ж, ззаніматься фізичними вправами.

Що робити, коли без лікаря не обійтися

В основному, люди самі лікують оніміння кінцівок, але не варто забувати про те, що це може привести до серйозних наслідків.

  • Якщо оніміння відбувається з лівою рукою, то це можуть бути проблеми з серцем.
  • Коли німіють одночасно одна рука і одна нога на тій же стороні тулуба, то потрібно побоюватися паралічу і т.д.

Пам`ятайте, що несвоєчасне звернення до лікаря може мати негативні наслідки не тільки для вашого здоров`я, але і для життя в цілому. Тепер ви знаєте, що робити, коли німіють ноги і зможете запобігти появі подібних проблем. Будьте здорові і бережіть себе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!