» » » » Як користуватися газовідвідною трубкою?

Як користуватися газовідвідною трубкою?

Як користуватися газовідвідною трубкою?
Як користуватися газовідвідною трубкою?

У малюків часто виникають проблеми, впоратися з якими мамі непросто. Наприклад, у дитини порушується процес дефекації або гази починають мучити кишечник. Що робити в таких випадках? Один із засобів, яким користуються мами, - це спеціальна газовідвідна трубка. Як користуватися газовідвідною трубкою і користуватися чи нею взагалі? Про це ми сьогодні і поговоримо.

Газовідвідні трубки бувають різними. Є розміру 15 і 16 - вузькі трубки без дірочок, призначені для новонароджених. Є трубочки розміру 17 і 18, у них більш широкий діаметр і є додаткова третя дірочка. Багато мам радять брати велику трубочку з додатковим отвором.

Інструкція до використання

  1. Спочатку газовідвідну трубку необхідно прокип`ятити, не менше 20 хвилин. Деякі трубки оранжевого кольору після кип`ятіння можуть залишати сліди на шкірі, тому їх потрібно кип`ятити до тих пір, поки не перестануть з`являтися сліди.
  2. Використовувати газовідвідну трубку без масла не можна! Для процедури виберіть гарне вазелінове масло або прокип`ячене і охолоджене соняшникова.
  3. Той кінчик газовідвідної труби, який має додаткову дірочку, потрібно змастити маслом і почати акуратно вводити в анальний отвір малюка.
  4. Процедуру потрібно виконувати дуже акуратно і ніжно! Не поспішайте! Спочатку введіть трубку на 1-1.5 см., Потім почніть її акуратно розкручувати. У дитини повинні вийти гази і, можливо, кал. Якщо цього не відбулося, можна обережно ввести трубку на глибину 3 см. І акуратно поводити нею туди-сюди. У цьому випадку, якщо є чому виходити, то і вийде.
  5. Якщо процес очищення пішов, припиніть використовувати трубку і шляхом стискання-разжіманія дитячих коленочек добийтеся природного очищення.
  6. Під час процедури дитина не повинна плакати, кричати і пручатися! Якщо відчуваєте, що трубка впирається і далі не йде, чи не примушуйте організм дитини і приберіть трубку. Якщо використання трубки не дає ефекту або дуже неприємно дитині, краще нею не користуватися взагалі. Допомогти дитині можна, зробивши масаж і терпляче чекаючи результату.
  7. Після закінчення процедури Ретельно помийте трубку.


Як користуватися газовідвідною трубкою? Відео на цій сторінці допоможе вам розібратися в цьому питанні більш детально.

Чи корисна газовідвідна трубка?

Мами також цікавляться, як часто користуватися газовідвідною трубкою і шкідливо це? Відповідь така: чим менше ви будете вдаватися до допомоги газовідвідної трубки, тим краще. Вдавайтеся до допомоги трубки тільки в самих крайніх випадках, коли вже не знаєте, що робити. По-перше, процедура такого очищення неприємна ребенку- по-друге, часте застосування газовідвідної трубки провокує «лінь» кишечника і м`язів, що відповідають за випорожнення. Вони повинні розвиватися і працювати, а це можливо тільки при природного очищення. В іншому випадку можливі запори і велике газоутворення.

Профілактика запорів і газоутворення

  1. Регулярне харчування.
  2. Рясне питво за віком дитини.
  3. При газоутворення дитині можна давати укропную воду.
  4. Альтернатива газовідвідної трубки - використання мікроклізми і «Мікролакс».
  5. У разі тривалих запорів звертайтеся до лікаря.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!