» » » » Як відучити від пляшки?

Як відучити від пляшки?

Як відучити від пляшки?

Ця проблема особливо актуальна для тих дітей, які перебували на штучному або змішаному вигодовуванні. Для них пляшечка зі смачною молочною сумішшю стала свого роду заспокоєнням, заохоченням, символом захищеності і стабільності. І раптом хтось хоче позбавити їх приємного, звичного і улюбленого. Як же тут не розплакатися, що не обуритися, не влаштувати переполох? Як відучити від пляшки дитини при такому расладе?

Тим більше, що зробити це не просто потрібно, а необхідно. Адже малюк росте, він уже впевнено ходить, сидить, тримає в руках ложку, чашку. Йому потрібно більше продуктів, які ніяк не "вписуються" в пляшечку. Крім того, довгий смоктання з пляшки погано впливає на ріст зубів (можуть з`явитися неправильний прикус, карієс).

Словом, настав час розлучитися з тепер уже згубною звичкою смоктати з пляшечки. Як це зробити по можливості безболісно?

кілька спроб

Для початку потрібно з`ясувати, наскільки малюк готовий розлучитися з пляшкою. Якщо він день-два після того, як ви замінили звичну для нього пляшку чашкою, поплаче, повередувати, а потім забуде про своє колись улюбленому времяпрепровождении, значить, дитина була готова до цього розставання.

Якщо ж ні, якщо він довгий час продовжує вередувати, а то і битися в істериках, відкладіть рішення цього питання на кілька днів. Потім знову відновіть спробу відучить малюка від пляшечки. Якщо знову зазнаєте невдачі, не впадайте у відчай. Значить, ваша дитина ще не готовий. Процес отучения не повинно для нього ставати стресом. Спробу відучити малюка від пляшечки слід відновити трохи пізніше. Терпіння і труд все перетруть. Робіть спроби знову і знову, і у вас неодмінно все вийде.

Красивий посуд



До речі, наливайте дитині питво в красиві чашки і неодмінно звертайте на цю красу його увагу. Такий підхід не тільки відверне його увагу від пляшечки, а й сприяє розвитку естетичного смаку маленької людини.

порівняння

Батькам можна ще піти і на таку хитрість: в пляшечку з молочною сумішшю додати, скажімо, трохи більше солі, ніж потрібно. А в чашку, навпаки, налити солодкий, ароматний, смачний напій. І малюк зробить висновок: те, що в чашці, краще, смачніше. Адже все, як то кажуть, пізнається в порівнянні.

Особистий приклад

І ще не забувайте показувати дитині особистий приклад. Адже малюкові завжди дуже хочеться бути схожим на тата і маму, швидше стати дорослим. Якщо тато і мама п`ють з красивого посуду, то і йому рано чи пізно захочеться наслідувати їх приклад.

пограємо

А ще можна розпрощатися з пляшкою в формі гри, влаштувати, наприклад, бутилочкіни проводи. Подякувати пляшечку, сказати, що вона вже послужила свою службу і тепер буде передана підросли малюком зовсім маленьким діткам. При цьому дитина буде усвідомлювати, що він росте, дорослішає і все більше наближається до того завораживающему світу дорослих, в якому живуть тато і мама.

Як відучити від пляшки вночі

Адже саме спросоння він особливо примхливий. Спробуйте малюка перехитрити. Скажіть, що пляшечка розбилася, втекла, скажіть, що малюк вже великий, і тому він, як дорослі люди, повинен пити з чашки. А пляшка пішла до маленької ляле. А він уже зовсім дорослий майже, як тато і мама. І йому потрібно вже зовсім інша посуд.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!