» » » Як відучити дитину від пустушки?

Як відучити дитину від пустушки?

Як відучити дитину від пустушки?

Турбота про дітей - це те, в чому повинен вдосконалюватися кожен батько. Коли ми ведемо мову про дітей дитячого віку, відразу ж хочеться відзначити, що саме цей вік пов`язаний з особливими труднощами і вимагає дуже багато сил і терпіння від батьків. Наша сьогоднішня стаття розповість вам про те, як відучити дитину від пустушки. Отже:

Відучувати дитини від пустушки

Період дитинства - це якийсь переломний момент в житті дитини, саме в цей час з`являються перші кризи, і відбувається інтенсивний фізичний і психічний ріст дитини. З цим багато в чому і пов`язані труднощі при відмові від соски. Дитина звик до неї, і відразу ж відмовитися від неї не може. Однак впадати у відчай не варто. Ось, що радять досвідчені психологи, що спеціалізуються на роботі з дітьми. Як відучити дитину від пустушки:

  • Перш за все, необхідно розуміти, що найкращий період початку відмови від пустушки - це третій-шостий місяць життя малюка. Якщо ви бачите, що дитина може заснути без соски і втрачає до неї будь-який інтерес, то слід не упускати цей момент, а всіляко підтримувати сформовану тенденцію.
  • Не викидайте пустушку відразу ж після першої відмови. Слід, як би йти за дитиною і маленькими кроками відучувати дитину від соски. Вельми дієвий спосіб відучення від пустушки перед сном - це активне відволікання малюка від предмета заспокоєння, яким без сумніву є соска на протязі вже декількох місяців. Заспівайте малюкові колискову, покачайте його. Зробіть все можливе, щоб ваша дитина заснув без допомоги соски. Приголубте дитя і заспокойте його - це так важливо для становлення хорошою сильної особистості.
  • Такий же принцип працює і вдень. Перш за все, необхідно прибрати соску від очей дитини - це дозволить йому не звертати уваги на цей предмет. Відволікайте малюка іграми, прогулянками.
  • Найголовніше в справі отучения малюка від пустушки - це адекватність. Постарайтеся не звертати уваги на ті поради, які дають вам подруги або родичі. Часто можна почути про те, що соска негативно впливає на дитину за всіма показниками. Крім того, вам напевно відомі випадки, коли інші діти швидко відмовлялися від соски. Забудьте про все це. Ваша дитина абсолютно унікальний, і його потреби повинні задовольнятися нехай не в повній мірі, але хоча б частково. Дитина - це істота, яка живе зовсім недавно, саме тому розставання з соскою - це найперше розставання в життя і зміна звичного укладу свого маленького світу, який не можна назвати стійким, швидше за дуже непевним і ненадійним. Поставте себе на місце малюка. Чи готові ви з ходу відмовитися від чашки кави вранці або від чергової викуреної сигарети після важкого робочого дня? Швидше за все, вам це вдасться з працею. Так і дитина відчуває великий стрес у зв`язку з різким позбавленням кращого інструменту для засипання і заспокоєння.
  • Найправильніша стратегія отучения малюка - це поступове заміщення соски іншими способами заспокоєння. Будь-які процеси повинні відбуватися природно і займати рівно стільки часу, скільки потрібно. Чи не квапте вашого малюка, нехай він сам "вирішить", коли йому вже буде не потрібна пустушка, щоб заснути.


Як відучити дитину від пустушки? Невеликий хитрий прийом допоможе малюкові забути про смоктальний рефлекс. Якщо ваш малюк вже може пити з чашки, тоді і їду потрібно подавати в чашці, щоб він якомога швидше забув про пляшечці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!