» » » » Як відучити від грудного годування?

Як відучити від грудного годування?

Як відучити від грудного годування?

У цей психологічно і фізично важкий період, дитина не повинна залишатися без материнського тепла і розуміння. Саме тактильний контакт малюка з матір`ю допоможе йому відучитися від бажання прикластися до грудей.

Готувати малюка до отучению від грудей потрібно поступово. Не можна заздалегідь порахувати, яку кількість часу на це знадобиться. Тут важливо, щоб дії мами були рішучими і спокійними. Тоді і дитина (нехай навіть він і буде вважати, що, з його точки зору, мама надходить неправильно) підлаштується під цей настрій. Якщо проявити слабину або невпевненість, ребсенок відразу відчує це.

Як відучити від грудного годування: етапи

Етап 1

На першому етапі починати необхідно з скорочення кількості прикладань під час неспання дитини. Що для цього потрібно?

Максимально скоротити провокаційну поведінку матері перед малюком, тобто, при ньому не можна переодягатися, ходити в нижній білизні або сильно відкривати область декольте.

Створювати ситуації, щоб дитині ставало все важче дістатися до улюбленого місця.

Далі, мама весь час повинна бути зайнята справою, в іншому випадку, будь-який відпочинок сприймається, як пропозиція для дитини зайнятися його улюбленою справою.



Якщо дитина просить, щоб її погодували, потрібно максимально швидко перемикати його увагу на щось інше. Можна вийти на балкон, щоб подивитися пташок, зателефонувати бабусі, вийти перевірити, чи не йде тато з роботи.

Звичайно, це зажадає від жінки певної напруги, але тільки за допомогою перемикання, можна максимально скоротити стрес від того, що дитині не дають те, що необхідно для нього.

Що не можна робити при відучення дитини від грудей

Ні в якому разі, категорично заявляти - «не можна». Адже ви найдорожча людина на світі, який не може так просто відмовити йому.



Якщо правильно користуватися перерахованими вище радами, то кількість прикладань вдень, а відповідно і кількість молока, значно скоротяться.

етап 2

На наступному етапі потрібно відучити дитину укладатися днем без грудей. Коли малюк покладений в ліжечко, мама каже, що скоро повернеться, і приходить через 15 секунд, укладаючи дитину як зазвичай. Щодня кількість таких інтервалів збільшується. Головне, чітко пояснювати дитині, куди саме мамі потрібно відлучитися, наприклад, помити його тарілочку, і якщо дитина вирішить перевірити, чи дійсно ви це робите, то він повинен застати вас саме за цим заняттям. Причому, не потрібно на нього сердитися, відведіть його назад і попросіть, щоб надалі, він чекав вас, і не вставав, не спитавшись. Проявивши терпіння, одного разу, ви застанете вашої дитини мирно сплячим, без прикладання до грудей.

етап 3

На третьому етапі, після того, як малюк привчиться засипати днем без годування, потрібно виключити і вечірні засипання під грудьми. Якщо все робити не поспішаючи, не лякаючи і не нервуючи дитини, то він за своєю ініціативою стане менше прикладатися вночі. А ось якщо поспішати або виявляти зайву нервозність, то дитина буде сприймати зміни, які з ним відбуваються, як позбавлення і кількість нічних прикладань тільки зросте.

Якщо дитина ввечері спокійно засинає і без прикладання, значить можна скоротити тривалість нічних прикладань, забирайте груди, після того, як дитина поїсть. Таким чином, тривалість нічних смоктання потрібно скоротити до декількох хвилин, щоб це був чисто символічний ритуал.

Як відучити від грудного годування: завершальний етап

Якщо всі етапи були вдало пройдені, потрібно відучувати від ранкових годувань. Для цього потрібно підніматися раніше малюка, а коли він прокинеться, відволікати його увагу чимось цікавим. Цю лінію поведінки потрібно зберегти до того часу, поки дитина просто не перестане згадувати про ранкове годуванні.

Але навіть в тому випадку, коли всі етапи будуть вдало пройдені, є шанс, що дитина згадає, як прекрасно бути у материнських грудей. Слова про те, що молочка там немає, він обов`язково захоче перевірити, будьте впевнені.

При виборі способу, як відучити від грудного годування, дуже важливо, щоб це не збігалося з переселенням малюка в своє ліжко, і вже тим більше кімнату. З цим краще почекати.

Коли варто почекати з відучення від грудного годування

Якщо в процесі отучения від грудей, ви помітите, що дитина почала смоктати пальчик або губку, значить, він ще не готовий до припинення грудного вигодовування і краще почекати кілька місяців. Більш того, якщо поведінка дитини різко змінюється, він починає вередувати або замикається в собі, то це ознака того, що він сильно страждає. У цьому випадку, так само не варто форсувати події. В іншому випадку, це негативно відіб`ється на його психічному і фізичному здоров`ї.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!