» » Які є свята?

Які є свята?

Які є свята?

Так уже заведено в цьому світі, що все, чого достатньо багато, класифікують. А як ви думаєте, свят багато? Ви не повірете! Свят стільки, що, якби ви відзначали їх все, то святкували б ви цілодобово, щодня, щотижня, щомісяця і по кілька разів на день. Тут же напрошуються питання: «Які є свята? Їх теж класифікували? ». А ви як думаєте? Звичайно ж, їх підрозділяють і по значимості, і за часом святкування, і за належністю до тих чи інших верств суспільства! Цей список досить відносний, так як деякі свята можна сміливо розподіляти відразу в кілька категорій, але, все-таки, виглядає він, приблизно, так. 

Які бувають свята?

А свята бувають:

  • Особисті. Це свята або події, які мають відношення особисто до вас. Серед них найбільш значимий, звичайно ж, День народження.
  • Сімейні. А сім `я? Чим не окрема держава? У кожній родині - свої традиції і свої свята. Від Дня покупки будинку до Дня народження улюбленого кота Васьки - все це і називається сімейними святами. 
  • Корпоративні. Урочисті події, що мають відношення до компанії, в якій ви працюєте, прийнято називати корпоративними: день створення компанії, день підписання якогось особливо вигідного договору і т.д.
  • Календарні. Новий рік, 8 Березня, День захисника Вітчизни. Ці дні офіційно визнані, як святкові. 
  • Церковні. Церковні свята святкують віруючі, але деякі, такі, як Великдень, можна віднести і до календарним. 
  • Професійні. Ці свята ставляться до вашої професійної діяльності. День працівників легкої промисловості, День хіміка, День медичного працівника і т.п. 
  • Державні. Свята, визнані загальнодержавними. Відзначаються, зазвичай, з великою урочистістю. У кожній країні державні свята свої. Їх, як правило, не дуже багато. Зазвичай, самі знаменні дати в житті країни і стають державними святами.


Свята ... Весело, урочисто, ошатно ... Свята дозволяють нам розслабитися і розкритися. Свята - прекрасний привід для спілкування і зав`язування нових знайомств. Свята - буйство фарб і хоровод емоцій. Так святкуйте ж, на здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!