» » » Який відеореєстратор краще?

Який відеореєстратор краще?

Який відеореєстратор краще?

Ситуація на сучасних дорогах дуже відрізняється від тієї яка була років двадцять тому. З кожним роком машин стає все більше, а завантаженість і перенасиченість трас призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Автомобільний відеореєстратор вже давно перестав бути просто модним прикрасою салону автомобіля. Він може забезпечити ваше алібі при ДТП і підтвердити факт вашої невинності в разі виникнення конфлікту на дорозі або з співробітниками ДАІ. Наприклад, він може підтвердити, що Ви не їхали на червоне світло, пропустили пішохода, що не обганяли і не перетинали дорожню розмітку.

У даній стати ми розберемося в тому, який краще купити відеореєстратор автомобільний, оскільки він необхідний практично кожному автолюбителю. Перш ніж почати вибирати подумайте: скільки ви готові витратити і які технічних характеристики для вас важливі. Залежно від кількості встановлених камер, відеореєстратор може записувати ситуацію яка відбувається безпосередньо перед автомобілем, і то що відбувається в салоні. Відповідно другий варіант коштує дорожче, але чи потрібен вам такий дорогий агрегат. Давайте розглянемо різні технічні можливості і особливості роботи, і визначимо яка модель відеореєстратора краще підійде для вашого автомобіля і не образить ваш гаманець.

Формат стиснення, тип носія інформації, кількість входів для мікрофона і відеовходів, дозвіл запису і наявність додаткових функцій - всі ці параметри слід враховувати при покупці.

Дозволи автомобільних відеореєстраторів



Перше на що слід звернути увагу - це якість зйомки або якщо точніше, рідне дозвіл авторегістратора. Розрізняють дозволу QVGA, HD, VGA, FullHD.

  • Дозвіл використовується в найпростіших моделях - 320х240 (Quarter Video Graphics Array). Їх ціна 30-40 доларів, але особливою популярністю вони не користуються, так як будь-який фотоапарат або хороший смартфон дають кращу картинку. Крім того, в порівнянні з відеореєстратором VGA-якості, економія грошей виходить мізерна, а якість перевищує QVGA в рази.
  • Дозвіл 640х480 (VGA) найпопулярніше серед бюджетних відеореєстраторів. І відразу відповімо на питання яке хвилює автомобілістів - чи можна буде визначити номери машин на відео? Такому дозволі покаже чіткі цифри якщо їде попереду знаходиться на відстані 10-15 метрів. Ціна нового відеореєстраторів межах 40-50 доларів. Розглянемо, якої фірми відеореєстратор краще купити, щоб він довго і добре служив. Кілька масштабних і комплексних тестів, показали, що кращу якість в цій категорії представляють моделі Lauf VR-01, Falcon HD-02 LCD, DVRH-185
  • Наступне за якістю за VGA дозвіл 1280х720 (HD). Воно даю можливість поліпшити деталізацію картинки і може чітко ідентифікувати не тільки місце запису (дорожні знаки, покажчики напрямку руху тощо), але і марку, колір, модель, і зрозуміло збільшує відстань на якому можна визначити номерний знак автомобілів на дорозі. Ціни коливаються від 80-150 доларів.
  • 1920х1080 (FullHD) - це максимально можливий дозвіл для сучасного обладнання автосалону. На кінець 2012 року ціна FullHD-відеореєстраторів починалася від 150 у.о. Вона залежить від комплектації, зручності установки, можливостей трансформації і компактності пристрою і досягає 250-300 у.о. При такому дозволі номерні знаки визначаються при різниці швидкостей до 40-60 км / ч.

Вибираючи, який відеореєстратор найкраще, крім дозволу слід враховувати наявність у нього ЖК-дисплея. У сучасних моделях він присутній практично завжди, але в відеореєстраторах з GPS-модулем - дисплей відсутній.

Автомобільні відеореєстратори з GPS



Наявність в автомобільному відеореєстраторові GPS дає можливість точно визначити розташування події, за допомогою спеціальної програми координати прив`язуються до відео. Дуже важливо, що на відео відображається швидкість руху, це незаперечний козир для спору з показаннями радарів. Якщо ви не можете визначити, який відеореєстратор краще, відгуки автовласників, що вже користуються цією технікою, допоможуть вам прийняти правильне рішення. Згідно з проведеними опитуваннями, оптимальним для даної категорії є модель Falcon HD15-LCD-GPS - він має дозвіл FullHD, компактний розмір, маленький дисплей, і приємну ціну, як для таких параметрів. Основним недоліком є кріплення, яке не дає міняти кут повороту по горизонталі. Також цікава модель DOD GSE -500, яка поєднує високу якісне відео (1920х1080), модуль GPS і дисплей. Її ціна в районі 300 доларів.

Дво- і чотирьох камерні автовідеореєстратори

Установка більшої кількості камер дозволяє давати круговий огляд навколо вашого автомобіля, але 2-х і 4-х камерні відеореєстратори задоволення не дешево. За ціною моделі з двома камерами дозволу 640х480 можна вибрати модель з роздільною здатністю 1920х1080. Чотири камери обійдуться як мінімум в 350-400 доларів, а іноді ціна доходить до 1000 доларів. Такі витрати можна виправдати лише в разі якщо авто використовується в комерційних цілях, для приватного використання навіть дві камери не завжди актуальні.

функції відеореєстраторів

Розглянемо основні параметри і функції автомобільних відеореєстраторів. При виборі апарату слід в першу чергу враховувати саме їх.

  • Найбільш затребуваною додатковою опцією яка зустрічається в автомобільних відеореєстраторів є ик-діоди, мета яких поліпшення нічної зйомки. Їх потужність всього декількох Ватт - цього вистачає на пару метрів. Тому не варто концентрувати на них свою увагу, особливо в дешевих моделях.
  • Кріплення відеореєстраторів розраховане на повороти в вертикальному напрямку, для підстроювання під необхідний кут лобового скла. Але лише деякі кріплення можуть повертатися в сторону водія, а це важливо для фіксації бесіди зі співробітниками правопорядку. Стандартна поставка кріплення на присоску.
  • Дисплей в відеореєстраторах - це можливість на місці переглядати відео. У деяких моделях дуже високу якість відео непорівнянно з розміром самого дисплея і дає лише загальне уявлення про те, що відбувається, але зазвичай цього достатньо.
  • Циклічна запис - 99% сучасних моделей виконують дану операцію. Вона дозволяє автоматично затирати найбільш старі файли новими і безперервно записувати відео, розбиваючи його на тимчасові проміжки
  • Вбудована батарея - її наявність дозволяє винести відеореєстратор з машини і зняти відео поза.

Складно уявити єдину конфігурацію кращого автовідеорегістратора. У кожного свої вимоги і побажання, смаки і бюджет. Вибір завжди процес індивідуальний. Сподіваємося, що запропоновані матеріали допомогли вам дізнатися все про відеореєстратор, який краще купити ви тепер легко визначите самостійно. І остання порада - не забувайте про сертифікацію. Наявність сертифіката обов`язково послужить аргументів на Вашу користь при зупинці співробітником ДАІ або в суді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!