» » » Як вибрати відеореєстратор?

Як вибрати відеореєстратор?

Як вибрати відеореєстратор?

За свій водійський стаж - маленький чи великий - будь-який водій стикається з проблемами на кшталт некомпетентних даішників, молодих водіїв або просто лихачів. При цьому їм доводиться доводити свою правоту часом найвитонченішими методами. Щоб наслідки таких зіткнень не шкодили, багато водіїв купують відеореєстратори. Відзняте відео допоможе водієві довести свою правоту, а значить, уникнути адміністративної або навіть кримінальної відповідальності. Зрозуміло, разом з попитом на відеореєстратори зростає і їх пропозицію. Так як вибрати відеореєстратор, щоб не пошкодувати про цю покупку і про витрачені час і гроші? Давайте розбиратися разом.

Як вибрати відеореєстратор для автомобіля

Все відеореєстратори можна розділити на три групи:

  • Найпримітивніші ( «низькосортні»), які не мають дисплея для перегляду подій, вони тільки ведуть запис. Як правило, такі пристрої знімають відео в низькій якості і без звуку. Єдине їх гідність - низька ціна.
  • «Оптимальні» реєстратори - оснащені дисплеєм, а значить, не просто записують те, що відбувається на відео, але і відтворюють отриману інформацію. Якість відео в таких пристроях вище, ніж у «низькосортних», до того ж запис ведеться зі звуком.
  • Так званий «мажорний» тип відеореєстраторів. Ці пристрої є найбільш прогресивними і функціональними зі всіх представлених класів: відео знімається високої якості і з великою роздільною здатністю, його можна зберігати на карті пам`яті, камери пристрою можуть обертатися (а значить, горизонт перегляду розширюється) і, нарешті, в таких відеореєстраторах є вбудований GPS / GPRS-модуль, що дозволяє встановити місцезнаходження автомобіля.

Вирішуючи, як і який вибрати автомобільний відеореєстратор, переконайтеся, що в ньому є такі функції як: детектор руху (активація відеозапису відбувається автоматично при появі в об`єктиві рухомих об`єктів) - функція запису по колу (автоматичне видалення найбільш старого матеріалу з пам`яті, коли місце для нового запису вичерпано) - можливість вибору якості с`емкі- установка дати і часу-можливість підтримки різноформатних носіїв інформації-навігація по відеофайлу.

Зупинимося докладніше на деяких питаннях, що стосуються питання про те, як правильно вибрати відеореєстратор.



Зверніть увагу на його кріплення. Прилад встановлюється на лобове скло за допомогою присмоктування або наклеювання? Наклеювання зручно, якщо ви вирішили встановити реєстратор назовсім. Перевстановити його з таким кріпленням буде важко. Це кріплення має максимальну надійність. Так звана «присоска» призначається для людей, які часто змінюють положення відеореєстратора.

Перевірте також можливість від`єднання кріплення від корпусу. Швидше за все, робити цю операцію вам доведеться досить часто. Деякі моделі реєстраторів легкої операції демонтажу не передбачають. Але при цьому в закріпленому відеореєстраторові не повинно бути м`якості. Пристрій повинен сидіти на кріпленні жорстко. Враховуйте відразу спотворення запису, якщо виробник конкретної моделі передбачив кріплення з люфтом, тому що реєстратор буде смикатися при їзді автомобіля. До того ж, це знижує роздільну здатність «стоп-кадру», що в деяких ситуаціях може зіграти дуже негативну роль.



При відеореєстрації відбувається навколо вкрай важливий звук. Мікрофон зможе записати звуки зіткнення або гальмування. Тому, вирішуючи який купити реєстратор, зверніть увагу на те, наскільки синхронно проводиться запис аудіо- та відеоматеріалу, чи достатньо високо якість звуку. Намагайтеся вибирати модель з мікрофоном, який створює менше сторонніх шумів і фонів при записі.

Ще один важливий момент, на який слід звернути увагу при покупці відеореєстратора, - програмне забезпечення.

Протестовані корейські та китайські моделі різняться між собою програмним забезпеченням. Китайські виробники обладнали свої відеореєстратори кодеком, який дозволяє робити запис у форматі .avi. Корейські пішли далі і встановили в якості додаткових можливостей реєстрації G-сенсор, який дозволяє фіксувати ще й тимчасові параметри. Встановлюється це програмне забезпечення з SD-карти, а вона в свою чергу йде в комплекті з самим пристроєм.

Крім усього іншого, рекомендую звернути увагу на те, що коли перестає працювати двигун, деякі китайські моделі відеореєстраторів автоматично не вимикаються. У корейських моделях такої вади немає. Вони завжди завершують свою роботу чітко, коли двигун перестає працювати-активізуються вони разом з моментом, коли ви заводите двигун автомобіля. У всіх корейських моделях відеореєстраторів є особливий контролер харчування і ємнісний елемент.

І найважливіший момент в питанні вибору виробника, а значить і програмного забезпечення - більшість китайських відеореєстраторів утворюють пробіл тривалістю до 7 секунд на стику роликів. Якщо саме в цей момент відбувається дорожньо-транспортна пригода або іншу важливу подію, то сенс самого придбання даного пристрою пропадає. Тому не забудьте уточнити у продавця-консультанта цей момент.

Отже, тепер, коли ви знаєте, як вибрати хороший відеореєстратор, які питання необхідно поставити продавцеві і на які тонкощі слід звернути увагу, можна сміливо відправлятися за придбанням цього популярного і такого необхідного при сучасних поїздках гаджета. Легкої вам дороги і приємних покупок!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!