» » » Що таке реєстратор?

Що таке реєстратор?

Що таке реєстратор?

Слово «реєстратор», як неважко здогадатися, пов`язане зі словом «реєстрація». Яким саме чином, і що взагалі таке реєстратор, - читайте в нашій статті.

Що таке реєстратор: визначення

Найочевидніше значення слова «реєстратор» - «особа, яка відповідає за реєстрацію чогось». Може бути, наприклад, реєстратор кореспонденції, який записує всі вхідні і вихідні листи в журнал. Реєстратор може бути і юридичною особою.

Наприклад, сьогодні існують реєстратори доменних імен, які надають послуги з реєстрації доменів в Інтернеті, тобто закріплюють за тим чи іншим клієнтом право використовувати певну назву сайту, наприклад, markukr.ru.

Крім того, реєстратором може називатися і прилад, провідний запис будь-яких явищ. Реєстратори застосовуються і в науці (наприклад, для реєстрації будь-яких частинок), в авіації (де вони також відомі як «чорні ящики») і в повсякденному житті.

Автомобілістам, наприклад, добре знайомі відеореєстратори - камери, які встановлюються на лобове скло і записують все, що відбувається на випадок дорожньо-транспортної пригоди. Детальніше про автомобільні реєстраторах ви можете прочитати в наших статтях Як вибрати відеореєстратор і Як користуватися відеореєстратором.

Є у слова «реєстратор» і менш високотехнологічне значення, яке з часом, ймовірно, буде тільки застарівати. Реєстратором називається канцелярська папка, оснащена механізмом для скріплення паперів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!