» » » Як зробити мопед?

Як зробити мопед?

Як зробити мопед?

У статті ми розповімо, як зробити саморобний мопед з велосипеда. Мопед на сьогоднішній день користується, мабуть, не меншою популярністю серед міських жителів, ніж інші двоколісні засоби пересування. Поширеність мопедів обумовлена тим, що, по-перше, на їх водіння не потрібно мати ніяких прав, а по-друге, це дуже зручний транспорт в міських умовах. Мопед економічний і дозволяє легко об`їхати будь-яку пробку.

Як зробити мопед з велосипеда

Крім велосипеда, нам знадобиться електричний або бензиновий двигун, акумуляторна батарея та зарядний пристрій, регулятор швидкості, блок управління, приводний ремінь, елементи кріплення і шківи. Бензиновий або електричний двигун можна купити, а можна просто зняти зі старого мопеда або навіть з звичайної газонокосарки. Правда, в останньому випадку зверніть увагу на те, щоб він мав не менше двох кінських сил, інакше Вам просто не вдасться зрушити мопед з місця, скільки не намагайтеся.

Далі для того, щоб зробити мопед своїми руками, нам потрібно виготовити шків на двигун. Для виготовлення шківа можна використовувати звичайний обід - тільки він повинен бути на 5-6 см. Менше обода велосипедного колеса. Потім, використовуючи привід, приєднуємо мотор до колеса. Обов`язково простежте за тим, щоб на приводі не було ні найменшого розриву, адже за допомогою приводного ременя обертання від двигуна передаватиметься на колесо.

Установка двигуна на мопед



Тепер розповімо про те, як правильно встановити двигун. Деякі застосовують для цього зварювання, але якщо Ви хочете уникнути зварювальних робіт, можна закріпити мотор на мопеді за допомогою хомутів - їх нам знадобиться для цього три штуки. Проте, перед тим, як кріпити двигун, потрібно зробити сталеве підстава для кріплення, яке все ж доведеться зварити з листової сталі. Бажано, щоб сталеві листи мали не менше 3,5 см. В товщину, а краще більше. Тепер кріпимо двигун на підставу, а останнє, в свою чергу, вже на раму нашого транспортного засобу. Така конструкція кріплення зручна тим, що двигун можна в будь-який момент зняти для ремонту або заміни.

Кілька слів про електричному двигуні. Він зручний тим, що працює від акумуляторів, які потрібно просто періодично заряджати. Таким чином Ви уникаєте витрат на бензин. Крім того, електродвигун дозволяє розганяти мопед до швидкості майже 40 кілометрів на годину, і для цього Вам не потрібно докладати якихось особливих зусиль. Тепер Ви знаєте, як зробити мопед, проте деяким цього мало, і вони б хотіли збільшити швидкість свого транспортного засобу.

Як зробити мопед швидше



Для того, щоб Ваш мопед їздив швидше, існує кілька варіантів тюнінгу. Скажемо відразу, що саморобні мопеди практично не піддаються доопрацюванні (по крайней мере, для цього потрібно володіти незвичайною досвідом і знаннями), а ось заводські моделі можна поліпшити досить просто і недорого.

Перший спосіб тюнінга полягає в расточке стандартних циліндрів двигуна під поршні діаметром до 47 мм. Не забудьте попередньо зняти обмежувач швидкості і замінити важки варіатора. Важки можна замінити і самостійно (і навіть зробити їх), а ось розточення циліндрів краще довірити досвідченим фахівцям. За вартістю це вийде близько 1500-2000 рублів. Зате після такого тюнінгу Ваш залізний друг зможе розвивати швидкість вже до 65 км / ч.

Другий спосіб тюнінга полягає в заміні стандартної поршневої групи (50 кубічних сантиметрів) на велику (наприклад, 70 куб. См.). Завдяки більшому об`єму і збільшення передавального числа варіатора швидкість гарантовано збільшиться до 70 км / ч. Правда, цей спосіб трохи дорожче попереднього.

Третій спосіб являє собою збільшення клапанів циліндра і покупку спортивного варіатора, тюнінгового карбюратора зі збільшеним жиклером і установку широкофазних розподільного вала. Також необхідно буде розточити циліндр під поршень діаметром 50 мм. За допомогою такого тюнінгу Ви вже зможете з пробуксовкою рушати з місця, вставати і їхати на задньому колесі мопеда, а швидкість Вашого "залізного коня" зросте до 80 км / ч. Існують способи і ще більше збільшити швидкість мопеда і перетворення його вже, по суті, в мотоцикл, однак такий тюнінг дуже дорогий і полягає він у заміні або в ще більшій модифікації деталей і систем мопеда.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!