» » » Скільки споживає холодильник?

Скільки споживає холодильник?

Скільки споживає холодильник?

Якщо будинок напханий електроприладами від "а" до "я", і за електроенергію в місяць доводиться платити пристойні суми, то не варто сумніватися, що кожен третій витрачений кіловат доводиться на частку холодильника. А, якщо будинок, в плані постачання електроприладами, скромніше, то частка витрачених холодильником електричних одиниць становить, і того більше.

Класи по енергоспоживанню

І, не дивно. Адже це єдиний прилад, який постійно знаходиться під напругою і працює без перерв, і вихідних. Саме цей факт викликав підвищену увагу в усьому світі до питання, скільки електроенергії споживає холодильник. З цією метою була впроваджена ціла система поділу електроприладів на класи, в залежності від кількості споживаної електроенергії.

Вони прописуються латинськими літерами від A до G і позначають ефективність використання електроенергії, в порівнянні із середнім приладом даного рівня, і виражаються у відсотках. Найекономічнішими вважаються холодильники з маркуванням:

  • А - 55-75%;
  • В - 75-90%;
  • С - 90-100%.

Найбільша кількість електроенергії споживають прилади G-класу - 125%. Залежно від того, скільки споживає холодильник, розраховується значення індексу енергетичної ефективності.

Скільки "їсть" холодильник

Техпаспорт холодильника містить різного роду технічну інформацію. Тут же наведені дані про його енергоспоживанні за рік. Найчастіше, на нашому ринку зустрічається техніка зі значенням цього показника в діапазоні 230-450 кВт. Не треба довго думати, як обчислити середньодобове споживання: розділивши наявну в паспорті цифру на 365 днів, отримаємо 0,63-1,23 кВт / день. Але це теоретичні розрахунки. Практика показує, що вони часто не відповідають дійсності, і холодильник споживає більше.



Пояснення більшості виробників, більш ніж прогнозовано: подібні дані розраховані на ідеальні умови для холодильника, коли температура повітря не піднімається вище 18 ° С.

Вплив температури повітря

Температура дійсно відчутно впливає на споживання електроенергії холодильниками. Дослідами доведено, що зниження температури повітря до 16-17 ° С спричиняє зниження електроспоживання холодильниками в 1,5 рази, а підвищення температури до 30 ° С - збільшення в 2 рази.

Тому, сьогодні утворилася ціла галузь, яка займається енергоекономічністю продукції, що випускається. Адже, незалежно від того, скільки енергії споживає холодильник, значна її частина використовується для відновлення втрат напрацьованого холоду. Це не тільки відкривання-закривання дверей, але і витік, через похибки, в з`єднаннях і ущільненнях.

Провідними компаніями розробляються нові технології фарбування і матеріалів. Так, відомо, що сріблясті або виготовлені з нержавіючої сталі корпусу, менш теплопровідність, ніж інші. На сьогоднішній день, розробки в сфері теплоізоляції не припиняються.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!