» » » Як вибрати холодильник?

Як вибрати холодильник?

Як вибрати холодильник?

Купівля холодильника - це відповідальне і зовсім не легке заняття, так як при виборі потрібно врахувати потреби всіх членів сім`ї. На сьогоднішній день на ринку представлено безліч моделей відрізняються функціональними можливостями, ціною, дизайном і габаритами. У даній статті ми з вами розглянемо, як вибрати хороший холодильник для всієї родини.

види холодильників

Всі холодильники поділяються на кілька видів, які відрізняються між собою за кількістю камер:

  • Однокамерні - цей вид холодильників складається з одного холодильного відділення, з невеликим морозильним відсіком. Найкраще цей варіант підходить для невеликих сімей, котрі мають потреби в тривалому зберіганні великої кількості продуктів.
  • Двокамерні - це найпопулярніший вид холодильників. У ньому камера заморозки і звичайного охолодження розташовуються за окремими дверцятами, що є дуже зручним і дозволяє розмістити більшу кількість продуктів.
  • Холодильні шафи або Side-by-Side - цей вид холодильників також відноситься до двокамерним, лише морозильник може розташовуватися як справа, так і зліва від основного відсіку, і виглядати він у вигляді двох дверного шафи. Габарити у нього значно більше стандартного, і краще за все він підходить для просторої кухні і великої родини.
  • Багатокамерні - це дуже універсальний вид холодильників, який крім двох основних відсіків, має додаткові камери. Наприклад: волога зона для овочів і зелені, камера для глибокого заморожування, винний відсік і т.д. При виборі такої моделі пам`ятайте, що від кількості додаткових відсіків залежить вартість виробу.

Габарити

Розбираючи як вибрати холодильник, не варто упускати і значення габаритів вироби. При покупці важливо враховувати: як площа приміщення, де він буде знаходитися, так і довжину і ширину дверних прорізів і ліфта, через які його доведеться проносити.

При виборі моделей пам`ятайте, що холодильник не повинен бути надто високим або низьким. Вибираючи вироби більше 180 см - знайте, їм буде дуже незручно користуватися при низькому зростанні. Найбільш оптимальний варіант, який влаштує всіх членів сім`ї, як з низьким, так і з високим зростанням - це 150-160см.

обсяг холодильника

Щоб вибрати холодильник за параметрами, необхідно врахувати і корисний об`єм, який на пряму впливає на місткість вироби. Щоб визначити необхідний обсяг для вашої родини, необхідно розрахувати в залежності від кількості членів сім`ї та раціону харчування, оптимальну місткість камер. Наприклад, переважання овочів і фруктів в раціоні потребують наявності більшої камери з високою вологістю, а якщо перевага віддається м`ясу та рибі, то більше має бути морозильна камера. Для сім`ї, що складається з 2-3 чоловік, цілком може підійти однокамерна модель, а холодильник з більшою місткістю прекрасно підійде для численної родини, яка звикла до частого прийому гостей. 



У технічних характеристиках для різних моделей, може вказуватися або корисний, або загальний обсяг. Це бажано уточнити, ще до покупки. Корисний об`єм може бути наступним:

  • холодильники однокамерні - 80-250 літрів;
  • холодильники двокамерні - 260-350 літрів;
  • холодильні шафи - 200-500 літрів;
  • холодильники багатокамерні - 350-800 літрів. 

Камера для охолодження

Який холодильник краще вибрати, залежить від кількості і типу продуктів, які ви збираєтеся в ній зберігати. Холодильна камера є основним відсіком, для продуктів, які не потребують заморожування, а призначених для тривалого зберігання. Це найбільший відсік в холодильнику може мати як скляні, так і пластикові та металеві полки, які мають свої недоліки і переваги. 

Так, наприклад, скляні полки є дуже міцними і ефектними, але важко підтримуваними в чистоті, а пластикові дуже зручно мити, але неміцність і можливість накопичувати запахи говорить не на їхню користь. Грати з металу, вважаються дуже надійними і не перешкоджають для циркуляції повітря усередині камери. 



Температура в цьому відсіку коливається від 0? до +10? С. Деякі моделі, можуть бути оснащені примусовою регулюванням температури, і відсіком свіжості для зберігання овочів і зелені. 

Камера для заморозки

Загальноприйнятий стандарт, для всіх морозильних камер має наступні види маркування:

  • одна зірочка - * - вказує що в морозильній відсіку мінімальна температура -6 ° С, не підходить для тривалого зберігання;
  •  дві зірочці - ** - означає -12 ° C мінімальну температуру, яка підходить для зберігання продуктів до 1 місяця;
  • три зірочки - *** - зберігання продуктів можливе на термін до 3 місяців, при мінімальній температурі -18 ° С;
  • Чотири зірочки - **** - дають збереження продуктів до півроку і підтримують температурний режим до - 24 ° С. 

Розморожування

Сучасні холодильники мають два види автоматичної системи розморожування:

  • Крапельна розморожування - характеризується замерзанням крижинок на задній стінці. При зупинці компресора вони тануть і стікають в спеціальний піддон по жолобках, де згодом самостійно випаровуються. Такі холодильники коштують дешевше, і їх рекомендується раз на півроку розморожувати вручну. 
  • No Frost - ця технологія утворює іній в спеціальному відсіку випарнику, де постійно вмикаються нагрівач його розтоплює. Моделі таких холодильників рекомендується раз на рік відключати в якості профілактики. 

Компресори

За процес охолодження відповідає безпосередньо компресор. Холодильники підрозділяються:

  • Однокомпресорні - ці моделі дуже популярні за рахунок низької вартості.
  • Двуккомпрессорние - більш стабільно підтримують температурний режим і можливо окреме розморожування камер.
  • Безкомпрессорние - характеризуються повною відсутністю шуму, але комплектуються тільки до малогабаритним холодильників.

Додаткові можливості

Розглянемо, як вибрати холодильник для будинку, щоб використовувати сучасні додаткові характеристики:

  • Управління - підрозділяється на електронне і електромеханічне. Перший вид дозволяє більш точно виконати настроювання і набуває все більшої популярності.
  • Покриття антибактеріальну - перешкоджає утворенню грибка і цвілі, а також виключає неприємні запахи.
  • Індикація - підрозділяється на звукову та світлову. Виявляється при незакритих дверях, відключенні електроенергії і підвищення в відсіку температури.
  • Дизайн - продовжує постійно вдосконалюватися. Модно зустріти моделі прикрашені стразами, оснащені екраном телевізора і годинами.
  • Відпустка - це режим дозволяє економити енергію при відсутності членів сім`ї. 

Виробники

Стаття буде неповною, якщо ми не розглянемо питання, якої фірми вибрати холодильник. У список надійних і користуються найбільшою популярністю потрапили такі фірми як: Samsung, Стинол, LG, Атлант, Indesit, Ariston та ін. Лідером у виробництві є німецька марка Liebherr, що характеризується терміном експлуатації більше 25 років і повною відповідністю якості та ціни.

Найбільшим попитом серед моделями на ринку є:

  • Холодильники марки Samsung
  • Холодильники марки Zanussi
  • Холодильники марки Vestfrost

Якої марки вибрати холодильник вирішувати тільки вам. При вирішенні потрібно відштовхуватися як від власних уподобань, так і від інших параметрів, які вам підходять.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!