» » » Який вибрати холодильник?

Який вибрати холодильник?

Який вибрати холодильник?

Сьогодні жодна кухня не обходиться без такої важливої речі, як холодильник. Дійсно, цей побутовий прилад ми купуємо на довгі роки, витрачаючи значну кількість грошей, тому так важливо не помилитися. Крім того, жоден інший предмет побутової техніки ми не використовуємо так часто, як холодильник. У цій статті ми розглянемо, який вибрати холодильник, на які параметри орієнтуватися, а також проведемо статистику по провідним виробникам побутової техніки.

До основних параметрів при виборі холодильника відносяться:

  • Габарити
  • обсяг камер
  • встраїваємость
  • кількість компресорів
  • Тип управління
  • Фірма виробник

Розміри і об`єм камер

Перш за все, вам слід визначитися з бажаним обсягом і розмірами холодильника. Вам варто вирішити, куди ви хотіли б його поставити, а також подивитися розміри і обсяг вашого нинішнього холодильника. Бажано, щоб ширина і глибина холодильника були хоча б трохи менше ширини дверних прорізів на шляху, по якому ви понесете його до місця установки.

Холодильники розрізняються за кількістю камер: бувають однокамерними, в яких морозильник знаходиться безпосередньо всередині холодильної камери, і двох-і більше камерними. Вони значно різняться за ціною, тому розберемося, який холодильник краще вибрати.

Переваги однокамерних моделей:

  • невисока ціна
  • Високий ступінь надійності

Основний недолік однокамерних холодильників один: необхідність розморожування морозильної камери. Причому лід в таких моделях накопичується швидше в силу того, що тепле повітря потрапляє в морозильну камеру значно частіше, ніж в двокамерних моделях.



Порівняно недавно на ринку з`явилися моделі з трьома камерами: холодильної, морозильної і так званою «зоною збереження свіжості» - камерою, в якій температура підтримується на рівні нуля градусів. У такій камері продукти з малим терміном придатності зберігаються значно краще.

І все ж в даний час найбільш популярними є двокамерні холодильники з окремими морозильної і холодильної камерами. Їх на ринку безліч, ви можете легко вибрати оптимальний для себе поєднання обсягів камер.

встраїваємость

Останнім часом люди все більше уваги приділяють комфорту, оскільки кухня - це те місце, де збираються всі члени родини за одним столом, особливо важливо надати її інтер`єру естетичності і одноманітності. Тому вже деякий час великою популярністю користується вбудована побутова техніка. Розглянемо, як вибрати вбудований холодильник.



За технічними характеристиками повновбудовувані холодильники (тобто такі, які повністю закриваються меблевими фасадами) нічим не відрізняються від окремо розташованих. Тому окремо зупинятися на них не будемо. Відмінність між ними є тільки у визначенні необхідних габаритів вбудованих моделей: вони визначаються згідно з внутрішніми розмірами ніші під холодильник і включають в себе технологічні допуски на відведення тепла. Найбільш поширений такий розмір: в ширину від 54 до 58 см, а в глибину від 53 до 55.

Переваги Повновбудовувані холодильників:

  • Менший рівень шуму
  • Велика економічність, що досягається завдяки кращій теплоізоляції стін

кількість компресорів

Двокамерні холодильники бувають одно- і двохкомпресорних. Моделі з двома компресорами хоч і менш економічні, зате володіють великою зручністю в експлуатації: камери в такому холодильнику можна відключати по окремості, що дозволяє розморожувати холодильну камеру без необхідності відключення морозильної. З огляду на, що в холодильниках з нижнім розташуванням морозильної камери, розморожування останньої потрібно близько 2 разів на рік, наявність 2 компресорів стає дуже навіть корисною функцією.

Крім того, існують моделі з системою No Frost, вони взагалі не потребують розморожування. Конденсат в такому холодильнику видаляється самим компресором. Єдиним приводом для відключення такого холодильника є необхідність миття внутрішнього простору, яке рекомендується проводити раз на рік.

Тип управління

За типом управління холодильники поділяються на:

  • електромеханічні
  • електронні

Електромеханічні для більшості з нас більш звичні: для регулювання температури в ньому потрібно обертати ручку термостата, розташованого усередині холодильної камери.

Моделі під електронним управлінням мають панель з цифровим дисплеєм на передній стороні, яка буде показувати дані про температуру, вологість та інших показниках роботи холодильника. Найчастіше холодильники з електронним управлінням забезпечені пультом дистанційного керування.

Фірма виробник

Більшість покупців дуже хвилює небезпідставні питання, якої фірми вибрати холодильник. Ми наведемо рейтинг з 5 фірм-виробників найбільш надійних холодильників за статистикою продавців, покупців і сервісних фахівців з ремонту побутової техніки.

  • 1 місце відводять німецькій фірмі Liebherr. Основна маса їх моделей знаходиться у верхньому ціновому сегменті, але є кілька моделей більш дешевої цінової категорії. Як гідність холодильників даного виробника відзначають низький рівень шуму.
  • На 2 місці розташувався шведський виробник Electrolux, дуже популярний як у світі, так і в нашій країні. Покупці відзначають, що холодильники Electrolux самі економічні по енерговитратах.
  • 3 місце зайняла ще одна німецька фірма Bosch, якість продукції якої завжди на висоті.
  • На 4 місці знаходиться корейська марка Samsung. Покупцям до смаку дизайнерські рішення їх холодильників. Крім того, під маркою Samsung випускається досить багато моделей "Side-by-Side" (з подвійними дверцятами).
  • 5 місце займають холодильники білоруського виробника Atlant. До переваг цієї марки покупці відносять високу надійність, довгий термін служби і доступність.
  • Досить популярними є холодильники економ-класу, що випускаються під маркою Стинол. Однак, фахівці відзначають чималу кількість поломок моделей даної марки. Те ж саме стосується і холодильників Nord, що випускаються в Донецьку.
  • Вирішуючи, якої марки вибрати холодильник, варто звернути увагу і на холодильники вітчизняного виробництва, що випускаються під марками Бірюса і Смоленськ. Вони мало в чому поступаються продукції Atlant і коштують зовсім не дорого.
  • Ще одним виробником якісних і недорогих холодильників є корейська компанія LG. Однак, фахівці рекомендують звернути увагу на те, в якій країні зібрано сподобався вам холодильник даної марки. Якщо він випущений в Китаї, то якість збірки виявиться нижче, ніж у випущених в Південній Кореї. Це ж відноситься і до інших корейським маркам: Samsung і Daewoo.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!