» » » Як сплять дельфіни?

Як сплять дельфіни?

Як сплять дельфіни?

Питання, як сплять дельфіни, заслуговує на особливу увагу. Справа в тому, що дельфіни відносяться до класу ссавців, а всі представники цього класу повинні спати певну частину доби. Причому передбачається, що під час глибокого сну тварина перебуває в основному в стані нерухомості і втрачає контроль за своїм тілом. Але такий сон просто неможливий для дельфіна. Дельфіни повинні постійно підніматися на поверхню, щоб зробити свій черговий ковток повітря.

Спостереження за цими тваринами показали, що дельфіни ніколи не перебувають у повній нерухомості, вони постійно час від часу піднімаються на поверхню. Так чи сплять вони взагалі?

Звичайно ж, дельфіни сплять. Але на відміну від інших ссавців, в тому числі і людини, у дельфінів під час сну відключаються з обидва півкулі мозку, а всього лише одне - друге в цей момент не спить, після чого вони міняються. Активне - засинає, а то, що вже «виспатися» - несе свій караул. Саме такий сон забезпечує безпеку тваринного і управління тілом, щоб під час глибоко сну дельфін міг продовжувати дихати в необхідному йому режимі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!