» » Як позбутися від ревнощів?

Як позбутися від ревнощів?

Як позбутися від ревнощів?

«Ревнує - значить, любить». Банально. І все-таки кожен раз, коли кохана людина, в черговий раз, дорікає нас за «той неоднозначний погляд» в бік друга дитинства або занадто милий розмова по телефону з однокурсником, ми повторюємо цю фразу: «Ревнує - любить». Але чи так це насправді? Чи справді ревнощі означає надмірну любов однієї людини до іншої? І як позбутися від ревнощів і, нарешті, почати жити спокійно?

Як стверджують психологи, однією з головних причин ревнощів є страх самотності. Друга поширена причина - занижена самооцінка. Дуже часто ревнивець порівнює себе з усіма іншими з вашого оточення, при цьому він явно переконаний, що «он той ваш колега сильніше, а цей друг дитинства - розумніші». Ще один поширений тип - ревнощі, заснована на егоїзмі. От уже точно тип, властивий більшій половині чоловічого населення. Нерідко заміжні дами скаржаться, що чоловік вважає себе господарем дружини і це проявляється в тому, що він, вважаючи жінку тільки своєю, часом навіть не допускає думки, що його дружина може любити когось ще. Закінчується навіть ревнощів до власних дітей.



Як позбутися від ревнощів чоловіка? Для початку, самому чоловікові потрібно зрозуміти, що його дружина - особистість і має право на іншу особисту життя в плані спілкування з людьми, протилежної статі в тому числі. А більш яскравий макіяж і запізнення з роботи додому на півгодини - це дійсно необхідність, а не спроба наставити коханому роги. Якщо ревнощі коханої людини все ж наздогнала вас, як від неї позбутися?

  1. Не впадайте в паніку. Влаштовувати скандали і істерики можна, але марно: гора розбитого посуду і викинуті в вікно речі тільки трохи стримають ваш запал. Але, в той же час, ревнивець переконається в обгрунтованості своїх підозр, навіть якщо ви невинні як овечка. Подивіться краще на свою поведінку з боку: може бути, дійсно, ви самі даєте приводи для ревнощів? Згадайте, як ви спілкуєтеся з колегами і друзями: може і правда, дружні поцілунки в щічку виходять зовсім не дружніми?
  2. Поговоріть з коханим «по душах». Обговоріть всі моменти, які вас бентежать. Іноді такої розмови досить, щоб ревнивець зрозумів безглуздість своїх дій. Що говорити? Заздалегідь підготувати фрази неможливо: їх вам в потрібний момент підкаже серце. Головне, щоб той, кому адресовані ці слова, дійсно побачив щирість ваших очей і почув правоту ваших слів.


Якщо ж ви самі вирішили зіграти роль божевільного Отелло (нехай навіть і в спідниці), не поспішайте приступати до радикальних дій. Ось кілька способів, як позбутися від ревнощів:

  1. Для початку поговоріть з «обвинуваченим». Висловіть йому свої претензії і послухайте, що вам скажуть у відповідь.
  2. Розберіться в собі: складіть список своїх позитивних і негативних рис, які ви хотіли б змінити. Потім почніть діяти. Зробіть себе людиною, гідним любові, мене в кращу сторону: станьте розумнішими, чарівні, цікавіше (список можна продовжити) саме для того, ким ви дорожите.
  3. Змініть платівку. Думки матеріальні, і якщо ви кожен день будете чекати зради коханого, в кінці кінців, ви цього дочекаєтеся. Живіть тут і зараз - займайтеся улюбленою справою, приділяйте більше уваги оточуючих і тоді, на всякі дурниці просто не буде вистачати часу.
  4. Ви все-таки впевнені на 99%, що улюблений вам зраджує? Почніть виходити з ним, як можна частіше, в світло: вечірки, зустрічі з друзями, виставки. Причому, не тільки по вихідним, а й у будні. Погодьтеся, якщо у вашої половинки хтось є, то на третій такий вихід він почне сіпатися, а від наступного походу може й зовсім відмовитися (щоб зустрітися з уявної розлучницею). А ось, якщо він із задоволенням буде складати вам компанію і навіть, якщо відмовиться піти кудись, але натомість запропонує, наприклад, провести вечір вдома удвох - думаю, всі ваші сумніви зникнуть зі швидкістю світла.

Таким чином, якщо ви стали жертвою ревнощів або вас ревнують до когось, не поспішайте робити висновки і грюкати дверима. Запам`ятайте головне правило: ревнувати без приводу - нерозумно, а з приводу - пізно. Сцени ревнощів не підносять ні чоловічого, ні жіночого гідності, а своїми підозрами, докорами і скандалами ви тільки віддаляєте кохану людину від себе. Живіть в гармонії один з одним і все ж не давайте приводів для ревнощів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!