» » » Як сказати мамі, що вагітна?

Як сказати мамі, що вагітна?

Як сказати мамі, що вагітна?

Перед багатьма дівчатами часто постає питання, як сказати мамі, що вагітна? Добре, якщо дівчина заміжня або живе в цивільному шлюбі разом з постійним партнером, і обидва батьки хочуть дитину, якщо майбутня мама вже має професію, постійний заробіток, своє житло. Тоді дитина - це радість, яку всі чекають з нетерпінням. В цьому випадку повідомити батькам про свою вагітність - це приємний обов`язок, свято для сім`ї.

Але буває й інша ситуація: дівчина неповнолітня, не закінчила навчання, не має постійного партнера або батько відмовляється від дитини. Що робити в цьому випадку? Як сказати мамі про вагітність? У такому положенні дівчині необхідна підтримка і допомога батьків. Але для батьків шокуюча новина про вагітність їх юної дочки може стати справжнім ударом. Як же пом`якшити цей удар і зробити ситуацію найбільш виграшною для вас?

Як сказати мамі про вагітність: поради психологів

Для початку дівчині самій треба розібратися зі своєю вагітністю: чи дійсно вона хоче залишити дитину? Як вона буде його виховувати і на що утримувати? Як закінчить своє навчання або як вирішить питання з роботою? Краще відповісти самій на ці питання заздалегідь - адже батьки, почувши про несподівану вагітності, відразу почнуть обсипати вас питаннями, докорами або навіть погрозами. Якщо ви спокійно і розважливо будете відповідати на всі їхні випади, рано чи пізно батьки здадуться. Будьте готові до таких безстороннім висловлювань: що будуть про тебе говорити люди? Якщо ти не замужем, які можуть бути діти? Як ти тепер закінчиш школу / інститут? Хто тебе тепер заміж візьме? Це найбільш м`яке з того, що ви можете почути. На всі випади спокійно відповідайте, що це ваше життя, і вам вирішувати, як її проживати. Адже це дійсно так. Говоріть це саме спокійно, без загрози в голосі і без сліз на очах.



Якщо ви не працюєте і не має значення, основною претензією батьків може стати відсутність матеріального достатку: на які гроші дитину утримувати будеш? Ви можете працювати практично не виходячи з дому: роботи в інтернеті зараз досить. Також можна заробляти рукоділлям. Наведіть ці доводи своїй мамі.

Спочатку краще повідомити новину тому члену сім`ї, кому ви більше довіряєте: мамі, бабусі або старшій сестрі, а може бути татові. Коли ви заручитися підтримкою одного члена сім`ї, то він буде на вашому боці в усіх подальших баталіях, якщо такі виникнуть.

Мамі можна просто сказати: ти скоро станеш бабусею! Рідкісна жінка не захоче побавити свого онука чи онучку. Головне, пам`ятайте, що батьки не вороги вам. Вони бажають вам тільки добра, і навіть якщо говорять вам щось неприємне, то роблять це з кращих спонукань. Саме батьки допоможуть вам в складній життєвій ситуації, дадуть цінну пораду, допоможуть вирішити проблеми. Просто будьте з ними щирі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!