» » » Як допомогти мамі?

Як допомогти мамі?

Як допомогти мамі?

Мама - кохана, рідна і найкраща, один з найближчих людей для кожного з нас. Хто, як не мама, щиро порадіє нашим успіхам або допоможе впоратися з бідою? Мама любить нас сильною материнською любов`ю і приймає нас такими, якими ми є насправді. Чим же ми можемо відплатити своїм мамам, крім відповідної любові? Ми можемо допомогти своїм мамам, зробити їхнє життя легшим, щасливіше і цікавіше. Давайте подумаємо про те, як допомогти мамі. 

Допомога дочки

Дочка - найулюбленіша мамина дівчинка. Будь-яка хороша мама мріє про те, щоб виростити зі своєї дочки гідну жінку, красиву і душею, і тілом, добру серцем. 

Чи бачили Ви, як сильно втомлюється мама, коли намагається підтримувати будинку чистоту і затишок, завжди годувати всю сім`ю смачною їжею, при цьому днями пропадає на роботі? Доросла дівчинка може полегшити мамі її домашня праця. Як допомогти мамі по дому? Підтримуй будинку чистоту. Чи не полінуйся зайвий раз, без маминих прохань і нагадувань, протерти пил і помити підлогу, сполоснути посуд і полити квіти, сходити в магазин і погуляти з собакою. Особливо сильного праці та умінь це не вимагає, зате допоможеш мамі впоратися з побутовими справами і звільниш їй кілька годин для відпочинку. 

В майбутньому починай допомагати мамі готувати їжу. Спочатку можна просто спостерігати, як мама готує, питати у неї рецепти страв, потім вчитися готувати самій. До речі, це дуже корисно для тебе в тому числі, адже не вічне ж ти будеш жити з мамою, прийде час створювати свою сім`ю і готувати вже для неї. Коли освоїти кілька рецептів, можна хоча б іноді звільняти маму від вечірніх клопоту і готувати вечерю до її приходу з роботи. Мама буде дуже задоволена і горда тобою!



Не секрет, що мама дуже переживає за своїх дітей, про те, якими вони ростуть, якими вони стають. Ти можеш дуже допомогти своїй мамі, зробити її спокійніше і радісніше, якщо будеш рости розсудливою і хорошою дівчинкою. Намагайся добре вчитися, бути чемною і не лаятися з мамою, особливо по дрібницях, будь привітна і добра, уважна по відношенню до мами. Якщо мама прийшла додому сумна і понура, допоможи їй відпочити і розслабитися. Наприклад, зроби для неї розслаблюючу ванну, звари смачну каву і запропонуй разом подивитися веселу комедію.

Доросла дочка може стати мамі доброї подругою. Не завжди в суєті днів дорослій жінці вдається спілкуватися з подругами, багато хто з них так само зайняті своїми сім`ями, та й дружба з деякими просто зникає. Може бути, твоя мама відчуває тебе самотньою? Якщо ти так вважаєш, то терміново исправляй положення, постарайся зблизитися з мамою, знайти з нею спільну мову, по-справжньому подружитися, спілкуватися з нею, давати поради і вчитися самій у мами. 



Якщо мама вже літня і живе на одну пенсію, що не скупися для неї на гарні подарунки, особливо якщо це в твоїх силах. У мами вже руки опухли від прання або вона втомилася мити посуд? Накопич трохи грошей і подаруй своїй матусі пральну або посудомийну машину, необов`язково найдорожчу, можна і дешевше, головне, щоб добре працювала і нею було легко керувати. Мама виростила тебе, вкладала в тебе свої сили і засоби, так чому б не допомогти їй трохи, коли вона вже старенька, а ти на самому піку кар`єри? 

Допомога сина

Син - це мамин захисник, мамина гордість, найулюбленіший хлопчик на світлі. Як допомогти мамі, якщо ти син? Якщо дівчинка допомагає мамі в прибиранні та приготуванні страв, то синові можна доручити чисто чоловічі справи: допомогти донести важкі сумки з магазину, щось полагодити, змайструвати. Так, і хлопчикові, незважаючи на те, що він представник чоловічого роду, не соромно і посуд помити, і в кімнаті своєї навести порядок. Старайся допомагати мамі в домашніх справах, особливо якщо ти вже достатньо доросла і потрібно чоловіча сила для того, щоб що-небудь зробити вдома. 

Мама боїться за свого сина в тому плані, що він може потрапити в погану компанію, піти неправильним шляхом, захопитися наркотиками і алкоголем. А як переживають мами, коли їх синів забирають в армію! Усвідом, будь ласка, що любляча мама завжди турбується про тебе, і навіть твій прихід з гулянки в вихідні пізніше призначеного часу може довести її до істерики. Як ти можеш допомогти своїй мамі? Бережи і поважай її почуття, прислухайся до маминого думку. Якщо виникають конфлікти, не поспішай сперечатися, сваритися і огризатися. Послухай, що тобі каже мама, чому вона так думає. Поясни їй свою точку зору, знайдіть спільне рішення, яке підійде обом. Коли йдеш надовго і тим більше на ніч, обов`язково попередь маму, запевняючи її в тому, що з тобою все буде добре, і завжди будь на зв`язку. 

Буває, що мама на свою адресу чує мало компліментів, їй рідко роблять приємні сюрпризи. Як допомогти мамі? Знаєш, як ти допоможеш своїй мамі знову відчути себе щасливою і потрібною кому-небудь, якщо одного разу просто так, без приводу прийдеш додому з букетом квітів, подаруєш їх матусі і скажеш, як ти її любиш, і як багато вона для тебе означає! Особливо приємно, коли подібні вчинки робить син. Даруй мамі квіти або приємні дрібниці просто так, а не тільки в День народження. 

Ну, і звичайно, син повинен бути не тільки помічником мамі, але і захисником. Нікому не дозволяй ображати маму, навіть татові. Якщо бачиш або відчуваєш, що хтось поводиться несправедливо по відношенню до мами, заступився за неї, допоможи їй в складній ситуації. 

Діти - це мамине щастя, це велика радість в житті. Хороші діти допомагають мамі своїми добрими справами як по дому, так і просто по життю, частіше говорять, як вони люблять свою маму, як дорожать нею, готові допомогти у важкій ситуації і ділом. Любіть своїх мам і робіть для них все те хороше, що можете зробити! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!