» » » Як розповісти мамі?

Як розповісти мамі?

Як розповісти мамі?

У житті кожного підлітка відбувається безліч подій. Про деякі можна з радістю розповісти батькам, а про деяких говорити зовсім не хочеться. Напевно в житті кожної дівчини-підлітка бували ситуації, коли розповісти мамі про щось бувало непросто.

Важких ситуацій досить багато: багато хто не знає, як сказати мамі, що вагітна, або ж розповісти про такі інтимні речі як місячні, або просто про те, що в житті з`явився молодий чоловік. Існує кілька порад для того, щоб почати розмову з мамою на делікатну тему.

Правильний настрій, час і місце

Головне, про що слід пам`ятати - мама - не ворог. Так, вона може відреагувати на заяву зовсім не так, як хотілося б, але вона не бажає нічого поганого. Правильний настрій допоможе почати розмову на особисту тему. Важливо зберігати спокій і вибрати відповідний час і місце.

Не варто починати розмову з мамою, якщо вона не в настрої, захоплена роботою, домашніми справами, або ж просто втомилася. Роздратоване і напружений стан ніяк не допоможе в розмові про щось важливе і особистому.

Варто вибирати такий час для розмови, коли мама не зайнята, готова поговорити і вислухати. Правильне місце - таке, де ви можете залишитися удвох і спокійно все обговорити.

Як сказати про місячні?

Про місячних сказати мамі досить просто, адже в цьому немає нічого незвичайного, кожна дівчина дорослішає, її організм змінюється і настає період, коли починаються місячні. Можна просто сказати: "Мама, у мене почалися місячні, порадь, будь ласка, що вибрати з коштів для особистої гігієни". Не бійся задавати питання, якщо вони є-мама напевно допоможе тобі розібратися.

Як розповісти про хлопця?



Сказати про те, що з`явилася молода людина, трохи складніше. Варто пам`ятати про те, що мамі може не сподобатися молода людина, якими б хорошими якостями він не володів.

Почати розмову можна так: "Мама, мені подобається хлопець, і я йому теж нравлюсь- він дуже хороший, і я хочу вас познайомити".

Можна дозволити мамі бути трохи критичною, але з плином часу вона почне бачити в хлопця не тільки погане, але і хороше, особливо якщо буде кожен день бачити свою дочку щасливою після чергового побачення.

Як сказати про вагітність?

Якщо тема дуже делікатна, наприклад, незапланована вагітність в ранньому віці, то варто заздалегідь продумати відповіді на всі питання і претензії, які можуть виникнути у мами, наприклад:

  • чи буде реєстрація шлюбу?
  • хто буде утримувати дитину?
  • чи знають батьки батька дитини? як вони відреагували?
  • де буде жити молода сім`я?

Якщо підготувати відповіді на всі ці питання, сказати мамі про несподівану вагітності буде набагато легше. Важливо відразу позначити свою позицію і дати мамі зрозуміти, що ти усвідомлюєш свою відповідальність і ставишся до ситуації серйозно.

Як уникнути конфлікту?

Щоб зберегти самовладання при неминучому конфлікті, слід розібратися в почуттях матері. Мама завжди вважає свою дочку дитиною, вона буде продовжувати піклуватися про неї незалежно від її віку. Зрозуміти маму нескладно - їй боляче усвідомлювати, що дочка виросла і тепер вона більше не контролює її дії і рішення. Важливо показати мамі, що її думка все ще важливо для тебе, але при цьому ти вмієш брати відповідальність за свої вчинки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!