» » » День матері: що подарувати мамі?

День матері: що подарувати мамі?

День Матері: що подарувати мамі?

День Матері, який в Росії щорічно відзначають в останню неділю листопада, - свято тихий і скромний. У цей день не прийнято запрошувати в будинок гостей, влаштовувати гучні застілля і дарувати дуже дорогі подарунки. Подарунок мамі в День матері - це лише прояв всієї тієї щирої вдячності, безмежної любові і поваги до неї, які живуть в серці кожної дитини, незалежно від його віку.

Якщо на дворі вже кінець листопада, а ви все ще не знаєте, чим же порадувати свою кохану, найкращу в світі маму, можливо, наші поради направлять ваші думки в потрібне русло і допоможуть вибрати гідний подарунок.

Що подарувати мамі в День матері

квіти

Перше, що спадає на думку, коли мова заходить про подарунки для жінок, це, звичайно ж, квіти. Якщо ваша мама особливо любить якісь певні квіти, то тут і думати довго нічого - купіть для неї букет її улюблених квітів, тільки не забудьте попросити продавця красиво його загорнути і перев`язати стрічкою. У тому випадку, якщо особливих переваг в цьому плані у вашої мами немає, подаруйте їй букет троянд (їх люблять практично всі жінки), хризантем або гербер.

Якщо ваша мама захоплюється кімнатним квітникарством, тоді замість букета краще купіть їй гарний горшкових квітка, особливо приємно мамі буде отримати в подарунок такий екземпляр рослини, якого ще немає в її колекції.



Чи не хочете купувати живі квіти, тому що вони швидко в`януть, та й взагалі такий подарунок вам здається занадто банальним? Подаруйте тоді мамі букет, зроблений з шоколадних цукерок. Вона спершу вдосталь на нього намилується, а потім потихеньку із задоволенням з`їсть все цукерки.

Подарунки з магазину

Букет квітів може стати не основним подарунком, а лише додатком до нього. Добре буде вручити презент, який залишиться мамі на довгу пам`ять.

  • День матері відзначають в останні дні осені, тому в таке свято особливо доречним подарунком будуть теплі і затишні речі - хутряні тапочки, пухові рукавиці і шкарпетки, вовняний плед, махровий халат або в`язана жилетка.
  • Якщо ваша мама любить готувати всяку смакоту і багато часу проводить на кухні, подаруйте їй нову сковороду з керамічним покриттям, млинниць, вафельницу, набір горщиків для запікання, глиняний або чавунний утятницу або фігурну тертку. Крім того, гарним подарунком для неї буде гарний кухонний фартух в комплекті з прихватками і рушниками, набір баночок для сипучих продуктів, подарункове видання книги рецептів від Олени Молоховец, Похлебкина або якого-небудь іншого відомого кулінара.
  • Для мами, яка захоплюється шиттям або в`язанням, пошукайте подарунок в магазині, що торгує товарами для рукодільниць. Там ви можете купити їй скриньку чи комодик для рукодільних приладдя, ножиці для вишивання, органайзер для зберігання гудзичків, стрічок та мережива або спеціальну настільну лампу, з`єднану з великим збільшувальним склом.
  • Якщо ж ваша мама дуже байдуже ставиться до кулінарії і будь-яким іншим домашнім заняттям, купіть їй в подарунок красивий окулярник, шкіряну ключницю, портмоне, парасольку або шийну хустку.


У День матері не обов`язково дарувати тільки будь-які речові подарунки - щоб порадувати свою маму ви можете просто запросити її в кафе-кондитерську, в театр, в аквапарк або на екскурсію в музей.

Звичайно, всі ці ідеї подарунків хороші лише для дорослих дітей, які вже твердо стоять на ногах і самостійно заробляють гроші, набагато складніше знайти відповідний подарунок для своєї мами того, хто ще малий і власними грошима з цілком зрозумілих причин поки не має в своєму розпорядженні. Вихід в такій ситуації може бути лише один - подарунок потрібно зробити своїми руками.

Подарунки, зроблені своїми руками

Для самих маленьких дарувальників кращим варіантом подарунка буде саморобна листівка. Для того щоб така листівка стала хорошим подарунком, над її створенням доведеться неабияк потрудитися - наспіх намальована на аркуші в клітинку кособокий ромашка тут не пройде. Листівку потрібно зробити з тонкого картону (для більшої краси вирізати її можна в формі серця), прикрасити маленькими квіточками, згорнутими з гофрованого паперу, намистинками і бантиком з атласної стрічки - ось таку листівку вже не соромно буде вручати мамі в це свято.

Старші діти можуть спекти для мами святковий пиріг (під наглядом тата чи бабусі), зробити фоторамку, прикрашену черепашками, різнокольоровими гудзиками або кавовими зернятками, зшити подушечку-игольниц, зв`язати закладку для книжки або зробити букет з паперових квітів.

Інші варіанти саморобних подарунків шукайте в нашій статті Що зробити мамі на День народження своїми руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!