» » » Що подарувати на день вчителя?

Що подарувати на день вчителя?

Що подарувати на День вчителя?

Щорічно на початку жовтня, коли до професійного вчительського свята залишаються вже лічені дні, багато батьків починають ходити по магазинах і в спішному порядку шукати подарунки для шкільних викладачів своїх чад. Деякі мами перебувають при цьому в повному замішанні, не знаючи, що саме можна подарувати вчителю в такий день. Спробуємо розібратися в тому, які подарунки найбільш доречні в такому випадку.

Що подарувати на День вчителя: поради

Подарунки особисто від себе

  • Бувають такі педагоги, які принципово ніколи не приймають ніяких подарунків. Якщо класний керівник вашої дитини відноситься до їх числа, спробуйте подарувати йому букет живих квітів і листівку, зроблену самою дитиною, - від такого подарунка здригнеться серце навіть у найсуворішого вчителя, тому велика ймовірність того, що від цього скромного дару він не відмовиться.
  • Якщо ж учитель в цілому відноситься до подарунків цілком прихильно (як переважна більшість його колег), тоді вибрати подарунок вам буде не так вже й складно, головне тут - пам`ятати про те, що ваш подарунок ні в якому разі не повинен виглядати як якась хабар.
  • Щоб викладач не відчував себе зобов`язаним, не даруйте йому дуже дорогі подарунки (навіть якщо ви дуже добре забезпечена людина). Вкрай небажано дарувати гроші в конверті, ювелірні прикраси і спиртні напої.
  • Класному керівнику можна подарувати: великий букет з цукерок, кімнатна квітка в красивому горщику, щоденник (солідний, зроблений з хорошого паперу, в дорогому шкіряній палітурці), ручку або набір письмового приладдя (високоякісних, металевих, покладених в красивий футляр), лазерну указку або електронну фоторамку.
  • Практично у кожного вчителя в наш час є свій домашній комп`ютер, тому хорошим подарунком може бути USB - флешка в оригінальному корпусі, килимок для мишки або сумочка для зберігання CD-дисків.
  • Якщо вчитель - солідна класна дама, їй можна подарувати дорогий чохол для окулярів, шкіряну ключницю, портмоне або музичну шкатулку.

колективний подарунок



Колективний подарунок вибирається особливо довго і грунтовно - спершу на нього збирають гроші з усього класу, а потім члени батьківського комітету довго ламають голови, думаючи про те, як їх краще за все витратити. Зазвичай всі ці роздуми закінчуються рішенням зробити подарунок, що складається з декількох частин.



У такий стандартний подарунковий набір, як правило, входить великий букет квітів, вітальна листівка, а ще краще святковий плакат або стінгазета, зроблена самими учнями, і власне основний цінний подарунок, куплений на зібрані гроші. І якщо з приводу кольорів і листівок суперечок між батьками зазвичай не виникає, то ось навколо найголовнішого подарунка часом розпалюються неабиякі дебати.

Що можна порадити в цьому випадку:

  • Не варто купувати дорогі столові сервізи, кришталеві вази, антикварні свічники і бронзових коней з крилами - такі подарунки вже давно вийшли з моди.
  • Якщо кошти дозволяють, краще купіть якусь безумовно корисну і потрібну в будь-якому господарстві річ - блендер, тостер або йогуртницю, а якщо зібраних грошей вистачає на покупку хлібопічки, кавомашини або мультиварки, то тут вже й говорити нічого - беріть і не сумнівайтеся, кращого подарунка для сучасної, вічно зайнятої жінки вам все одно не придумати.
  • Хорошою альтернативою сучасним кухонним приладів може стати і електронна техніка. У подарунок вчителю можна купити ергономічну клавіатуру, принтер, сканер або електронну книгу.
  • Якщо ви точно знаєте, що у класного керівника вашої дитини є хобі, тоді ви можете подарувати йому щось цінне, пов`язане з його захопленням, наприклад, дерев`яну скриньку для рукодільних приладдя, туристичну палатку або надувний гумовий човен.

Інші ідеї подарунків для вчителя шукайте в нашій статті Що подарувати вчителю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!