» » » Що подарувати начальниці?

Що подарувати начальниці?

Що подарувати начальниці?

Подарунок начальнику - справа серйозна і відповідальна. Від нього може прямо залежати ваше подальше просування по службовій драбині, ставлення до вас особисто керівництва, можливість отримати бонуси і премії. А тим більше, якщо ваш шеф - жінка. Про те, що подарувати начальниці на день народження, ювілей, професійне свято, читайте у цій статті.

Декілька порад

  • Не даруйте подарунки і презенти, пов`язані з особистим життям або сімейним станом.
  • Більшість шефів досить консервативні (або роблять вигляд). Але в будь-якому випадку, не варто дарувати подарунок, що виходить за рамки загальноприйнятих понять. Хорошим подарунком буде те, що відображає принципи компанії, її стиль.
  • Напевно ви знаєте хобі і захоплення своєї начальниці. У виборі подарунка керуйтеся цими знаннями як можна в більшій мірі. Тільки перед цим потрібно розпитати у її оточення, вивідати, що вона хоче отримати найсильніше. Коротше, провести певну «розвідку». І ваші устремління в кінці кінців будуть помічені і заохочені.
  • Проявіть творчий підхід у виборі подарунка. Це може бути твір хенд-мейд (особливо якщо передбачається кілька подарунків): букет з цукерок, грошове дерево, оригінальна рамка з фото, декорована своїми руками. Тут основний принцип - щоб твір не виглядало недоладно, через чур гламурно.

Предмети мистецтва

Якщо ваша начальниця є шанувальником мистецтва, то найкращий подарунок - картина або гравюра, панно або невелика скульптура. Так, однією з знайомих начальниць на день народження подарували набір нецке (вона захоплюється мистецтвом Японії). Основний принцип при виборі подібних подарунків - художня цінність. Тобто не так: пішов на ринок і купив дешеву підробку відомої картини, виконану невідомим художником.

Недосвідченій людині варто відвідати художній салон, де консультант вам підкаже, який твір варто вибрати. На худий кінець, можна подарувати фотоальбом з репродукціями живопису відомих художників. Любительці читання можна подарувати зібрання творів улюбленого автора, виконане в оригінальній манері або будь-якої раритет бібліофіла.

спортивне приладдя

Якщо ваша начальниця стежить за своїм здоров`ям, то можна сміливо дарувати подарунок, виходячи з того виду спорту, який їй більше до душі.

Аксесуари для кабінету



До таких подарунків відносяться всілякі дорогі щоденники з золотими тисненими і в шкіряній палітурці, престижні ручки для персональної підпису, настільні письмові прилади з нефриту або інших каменів, настінний годинник з позолотою. Великий мінус: якщо ваша шефиня досить довгий час працює на керівних посадах, то швидше за все у неї все це приладдя вже є (були подаровані в минулі дні народження або ювілеї). Так що з цією категорією необхідно бути максимально обережними.

підсумки

Так як подарунок начальниці, як правило, справа колективна, постарайтеся вибрати те, що максимально запам`ятається надовго (в залежності від зібраного кількості коштів). Ну, і, звичайно ж, хороший, пишний і вишуканий букет квітів ніхто не відміняв. Це, так би мовити, поза списком!

Детальніше про різні подарунки читайте в матеріалах:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!