» » » Як вести себе з мамою?

Як вести себе з мамою?

Як вести себе з мамою?

Відносини з матір`ю у багатьох людей не завжди по-родинному теплі, ніжні і легкі, як того хотілося б. Винні в цьому бувають самі матері, діти або обидві сторони одночасно.

Давайте з`ясуємо, як же побудувати хороші стосунки зі своєю мамою.



Розглянемо це питання з боку дитини, поговоримо про те, як правильно поводитися зі своєю мамою, а також дамо кілька порад невістці про те, як будувати відносини зі свекрухою - матір`ю свого чоловіка.

Як вести себе з мамою: поради дітям



Маму, якою б вона не була, варто хоча б поважати за те, що вона дала життя, виростила і виховала, як змогла. Так, мами бувають абсолютно різні - від жінок, які обожнюють своїх дітей, контролюють кожен крок, роблять все для них, до тих, хто просто народив свою дитину і практично не займався його вихованням, вважаючи, що забезпечення матеріальними благами є достатнім . Тим не менше, більшість з нас живуть в середньостатистичних сім`ях, і проблеми у цих сімей теж часто однакові, тому можна виділити кілька загальних порад для дітей:

  • Прийміть вашу маму такою, яка вона є. Кожна людина індивідуальна, у кожного є свої переваги і недоліки, і мама не виняток. Ви з різних поколінь, тому конфлікти і суперечки, швидше за все, неминучі. І вам, і вашій мамі в даному випадку потрібно навчитися розуміння і прийняття один одного такими, які ви є. З розуміння виростає повага один до одного, а з поваги - любов. Не критикуйте, просто прийміть як факт, що ваша мама - інша, у неї свої цінності і уявлення про цей світ.
  • Важко побудувати хороші відносини без спілкування. Якщо ви живете окремо та телефонуй мамі тільки на 8 березня, День народження і Новий рік, то про які близькі стосунки взагалі може йти мова? Багато матерів дуже сумують за своїм дітям, але розуміють, що не мають права втручатися в їх доросле життя, тому тихенько страждають поодинці, радіючи кожному дзвінку свою дитину, навіть якщо це просто чергове привітання зі святом. Телефонуйте частіше своїй мамі, а краще приїжджайте, особливо якщо вона немолода - адже роки беруть своє, і ви ніколи не передбачите, коли мама покине вас назавжди. Цінуйте моменти разом. Говоріть з мамою про різне, не тільки про те, про що зазвичай прийнято спілкуватися з родичами. Їй буде приємна така увага, тим більше як більш доросла людина, вона може багато чому вас навчити і багато чого хорошого порадити.
  • Проявляйте турботу. Мама виростила вас, витратила багато часу і сил на це. Чому б вам не подбати про неї у відповідь хоч трохи? Дізнайтеся, чого потребує ваша мама, і постарайтеся допомогти по можливості.

Як вести себе зі свекрухою

Окремо варто поговорити про те, як вести себе з мамою чоловіка. Якщо син у родині єдиний, мати дуже любить свого сина або у неї є якісь свої внутрішні комплекси, то вона може почати ревнувати свою дитину до невістки. Звідси - невдоволення, порівняння з колишніми дівчатами, можливо, навіть цькування, аби скоріше позбутися від "суперниці". Якщо ви потрапили саме в таку ситуацію, не піддавайтеся на провокації свекрухи, спокійно реагуйте на її випади, не сваріться, не ображайте її ні в її присутності, ні коли її немає поруч. Краще підтримувати спокійні відносини на відстані. Якщо не можете її полюбити, то хоча б спробуйте зрозуміти і почати поважати - це необхідно. А якщо все не так сумно, і є можливість побудувати нормальні і навіть близькі стосунки зі свекрухою, дотримуйтесь цих порад:

  • Як би здорово вам всім жилося разом під одним дахом, ситуація "дві господині на одній кухні" може привести до дрібних конфліктів, незручностей і ін., Навіть якщо відносини дуже хороші. Тому все ж краще жити окремо, а до свекрухи приходити в гості.
  • Визначте в поведінці по відношенню до свекрухи золоту середину. Будьте живим, природним людиною, але уникайте крайнощів: затиснута, тиха сіра мишка, яка і двох слів зв`язати не може, і лиха, балакуча хохотушка - погані варіанти. Краще бути в міру товариською, цікавитися життям свекрухи, трохи розповідати про себе - все має бути в міру. У будь-якому випадку потрібно бути ввічливим і тактовної. Уникайте нещирості і награність.
  • Є два шляхи до серця свекрухи. Шлях перший: її можна перетворити в свого друга. Свекруха - це не тільки мама чоловіка, це окрема людина, у якого є свої інтереси, хобі і т. Д. Дізнайтеся, що її цікавить, чим вона, можливо, захоплюється і долучитися до її інтересам. У майбутньому, якщо все буде складатися добре, у вас вийдуть близькі і довірчі відносини. Шлях другий: зробити її своєю головною порадницею. Багато свекрухи люблять лізти в життя молодих, наставляти, повчати. Їй буде приємно, якщо ви будете питати у неї поради по дому, цікавитися, що і як робити і т. Д. Це вам тільки на користь, слухайте, запам`ятовуйте, беріть на вус! Але якщо опіка з її боку стає надмірною, дайте їй зрозуміти, що ви цінуєте її поради, прислухаєтеся до них, але робити все ж будете так, як вважаєте за потрібне, адже ви вже окрема сім`я. А щоб підкріпити свою правоту, приведіть їй в приклад її відносини з її свекрухою - якою вона була? Головне - правильно подати свою точку зору.
  • Між матір`ю і сином складаються свої відносини, і не завжди вони гладкі. Конфлікти і суперечки між ними - це їхня справа, не втручайтеся в них, якщо вас не просять, нехай вирішать свої справи самі. Також будьте обережні з критикою свого чоловіка в присутності його матері - невідомо, як це може відбитися на вас.
  • Самі не ревнуйте чоловіка до матері, Не забороняйте йому спілкуватися з нею і допомагати їй. Однак стежте, щоб він не перетворився на маминого синка.
  • Ну, і нарешті, щоб вона перестала хвилюватися за свого хлопчика, покажіть їй, що у вас все добре. Стати хорошою дружиною, обладнайте будинок і запрошуйте її в гості. Нехай сама переконається в тому, що її син зробив правильний вибір.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!