Як стати татом?

Як стати татом?

Батьківство, як і материнство, є не тільки життєво важливим, але і найбільш відповідальним призначенням кожної людини. Чоловік повинен усвідомлено підходити до його реалізації, керуючись не тільки емоціями, а й здоровим глуздом. Сім`ї, в яких панують любов, взаєморозуміння, культ сім`ї, матері, батька, вже самі по собі сприяють тому, що чоловік до майбутнього батьківства поставиться як до усвідомленої необхідності продовження свого роду і буде докладати максимум зусиль до того, щоб стати хорошим батьком. Йому не потрібні спеціальні рецепти і моралі, його підготовка до такої важливої ролі почалася ще в дитячому садку. До речі, психологи вважають, що взаємини в сім`ї зумовлюють якість потомства і безпосередньо впливають на особисте життя людини.

усвідомлене батьківство

Сучасний світ влаштований так, що багато молодих сімей, самі того не помічаючи або не усвідомлюючи по-справжньому, не готові нести горде звання - батьки. У жінці це почуття пробуджується набагато раніше в силу фізіологічних особливостей, можна сказати з тієї хвилини, коли вона тільки дізналася про вагітність. А більшість чоловіків, просто губиться, почувши радісну - Ти скоро станеш татом! Навіть якщо дитина запланований і довгоочікуваний. Адже біологічним батьком може бути кожен чоловік, а ось стати хорошим татом - це ціле мистецтво. Чоловік повинен розуміти, що тепер він повинен буде піти на деякі жертви не в свою користь, відмовившись від багатьох задоволень в житті, забуваючи своє власне «я» і думаючи вже не про себе, а про дружину і майбутню дитину. Багато хто вважає, що від того, як чоловік ставиться до своєї дружини, так він і буде ставитися до своєї дитини. 

Кодекс хорошої тата



Людина, яка стала Папою, повинен забезпечити своєму чаду нормальне дитинство, як у матеріальному, так і в моральному плані. Хороший батько - це як кам`яна стіна, за яку може сховатися вся сім`я і відчувати себе в безпеці. Справжній батько намагається завжди радитися з матір`ю і не тільки приймати правильні рішення, але і повністю відповідати за них.

Хороший батько повинен бути щирим з дитиною, адже діти це дуже тонко відчувають, їх не обдуриш. Не всім чоловікам вдається знайти відповідь на питання про те, як стати татом, незважаючи на безліч існуючої літератури з цього питання. Чоловіки іноді бояться поміняти памперси, переодягнути або нагодувати дитину, не кажучи вже про те, щоб залишитися з ним на тривалий час. Він часто вважають, що у жінок це виходить краще і швидше, тому перекладають всі обов`язки на їх плечі. І так, на жаль, буває і в подальшій по життю. Тоді чоловік лише побічно бере участь у вихованні дитини.



Як бачимо, за самим виразом: хочу стати татом - велика відповідальність не тільки за дитину, а й за майбутнє всієї родини.

Як виховати з чоловіка тата

Слід зазначити, що від жінки теж багато в чому залежить те, чи стане ваш чоловік хорошим і люблячим батьком для ваших дітей. Тому до цієї ролі його потрібно готувати ще не до пологів, а до зачаття. Потрібно говорити йому, що він буде хорошим батьком, щирим, добрим, турботливим, таким, яким його будуть любити. З цією думкою чоловік не повинен розлучатися ні вдень, ні вночі. Я скоро стану татом! - З радістю і захопленням майбутній батько повинен говорити собі, дружині, всьому світу. Адже дитина повинна відчувати, з яким бажанням світ чекає його появи.

 Коли дитина народилася, необхідно розділити обов`язки так, щоб він самостійно купав дитини, гуляв і грав з малюком. Спочатку йому буде страшно, тому дружина повинна його в усьому підтримувати і допомагати, проявляючи максимум терпіння і поваги. Не звалювати на нього багато обов`язків, адже цілий день він працює. Розповідайте чоловікові, що ви робили цілий день, діліться з ним своїми думками і турботами, тоді він буде краще розуміти не тільки вас, але і вашої дитини, який вже став невід`ємною частинкою вашого життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!