Як вести діалог?

Як вести діалог?

Не кожна людина вміє говорити так, щоб до нього прислухалися і завмирали тільки почувши голос. Навик вести бесіду не так складний, як може здатися з першого погляду. У статті ми розповімо, як правильно вести діалог, щоб до ваших слів прислухалися оточуючі.

Для початку варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Під час спілкування дивіться безпосередньо на співрозмовника. Пильний погляд в очі може викликати дискомфорт, тому краще фокусуватися на кінчику носа. Якщо в діалозі бере участь кілька людей, переводите погляд з одного слухача на іншого. Таким чином ви покажіть, що приділяєте увагу всім.
  • Добре знають як вести діалог ділові люди. Під час переговорів вони роблять паузи, що тривають кілька секунд. Це дає можливість слухачам переварити почуту інформацію.
  • При розмові один на один з людиною, повторюйте за співрозмовником вираз його обличчя. Тільки не плутайте з кривляння. Природна міміка викличе у людини симпатію і довірливе ставлення.
  • Пам`ятайте про невербальному спілкуванні. Жестикуляція здатна передати 70% загальної інформації. Активно жестикулюючи ви передаєте співрозмовнику свою захопленість і щирість. Але пам`ятайте, що жестикуляція повинна бути спокійною і пристойної.
  • Додавайте своїм словам експресії використовуючи фрази типу "я відчуваю", "я впевнений", "я вірю".
  • Особливою повагою у слухачів користується грамотна чітка мова. Такий володіють далеко не всі. Оволодіти правильною мовою - титанічна скурпулезно працю. Людині, не вміє чітко висловлювати свої думки оточуючих ніколи не домогтися визнання.

Діалог з дівчиною



Окремо хотілося б торкнутися теми як вести діалог з дівчиною. В даному випадку представницю слабкої статі головне зацікавити. Думки чоловіків і жінок абсолютно протилежні, тому в спілкуванні з дівчиною слід дотримуватися деяких рекомендацій:

  • Як правило дівчата не заохочують розв`язність і нахабство при першому спілкуванні, хоча і зайва скромність залишить їх байдужими. Потрібно вміти знаходити "золоту середину". Для цього достатньо перебувати з співбесідницею на рівних.
  • Не варто з дівчиною "бути самим собою". Як відомо - багато чоловіків люблять лаятися матом, плювати на асфальт, вивергати відрижку і робити інші принади. Ці природні звички при спілкуванні з дівчиною абсолютно недоречні. Самим собою ви зможете бути як мінімум через пару місяців спільного життя.
  • У спілкуванні з дівчиною потрібно бути досить цілеспрямованим і показати свою "волю до перемоги". Будь-якій дівчині хочеться, щоб її добилися і завоювали.
  • Ніколи не забувай про щиру посмішку, вона - перший ключ до успіху.

До найпоширенішим якостям, які кожній дівчині хотілося б бачити в своєму співрозмовникові можна віднести великодушність, турботу, простоту, почуття гумору, вміння дивувати і зацікавлювати. Решта - суто індивідуально.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!