» » » Як лікувати підшлункову залозу?

Як лікувати підшлункову залозу?

Як лікувати підшлункову залозу?

Захворювання підшлункової залози включають в себе хронічний і гострий панкреатит (фіброз підшлункової залози), жировий некроз, рак, абсцеси, кісти, цукровий діабет. Давайте розглянемо, як лікувати підшлункову залозу при кожному захворюванні.

гострий панкреатит

Настає при запаленні підшлункової залози, ферменти не виділяються, і починається переварювання тканин самої підшлункової залози. При цьому спостерігаються симптоми: здавлювання у верхній половині тіла, сильний біль і навіть блювота. При таких симптомах необхідно викликати лікарів, а до їх прибуття докласти пляшку холодної води в область сонячного сплетіння. Також радять не їсти кілька днів.

Профілактика панкреатиту примітивно проста. Необхідно виключити з їжі гостре, жирне, солоне, а так само алкогольні напої.

Фіброз підшлункової залози

Дане захворювання відбувається мляво, нападів болю немає, іноді хворий навіть не знає, що хворий. Але хронічний панкреатит поводиться підступно, тому що при його наявності може привести пацієнта до смерті при першому ж приступі гострого панкреатиту. Найчастіше таке захворювання зустрічається у людей, які не знають міри алкоголю.

Рак підшлункової залози

Це захворювання займає шосте місце серед онкологічних захворювань за поширеністю. Рак цієї залози частіше спостерігається у чоловіків середнього, і навіть похилого віку. Для його лікування вдаються до хірургічного втручання або до інших медичних процедур, гормональної терапії і шунтування. Але повне вилікування раку підшлункової залози поки неможливо.



Профілактичні заходи поки що невідомі. Була помічена певний зв`язок між захворюванням на рак залози і курінням. Крім цього в групі ризику опиняються хворі на хронічний панкреатит.

Абсцес підшлункової залози

Це ознака хронічного панкреатиту, коли в підшлунковій залозі з`являються скупчення внутрішньочеревного гною. Лікують його хірургічними втручаннями, а також за допомогою дренування через шкіру. Приблизно 50% хворих абсцесом підшлункової залози помирають.

Кісти підшлункової залози

Це коли виникають обмежені капсули скупчення рідини. Вони можуть розташовуватися в оточуючих тканинах підшлункової залози, а також у самій залозі. 20% такого захворювання є вродженими, а решта 80% з`являються після травми підшлункової залози або гострого панкреатиту. Видалять кісти хірургічним шляхом.

жировий некроз



Це омертвіння жирової тканини, воно відбувається внаслідок травми певної ділянки. Це захворювання проявляється безболісної пухлиною, вона не може перейти в злоякісну пухлину, але може її симулювати.

Цукровий діабет

Виникає тоді, коли підшлункова залоза секретує недостатньо інсуліну. Хронічний панкреатит та цукровий діабет тісно межують одна з одною, у 20-70% хворих на цукровий діабет з часом розвинеться і хронічний панкреатит. Лікування цукрового діабету полягає в дотриманні дієти і беручи медичні препарати та інсулін.

панкреатит

Панкреатит - це запалення залози. Як лікувати запалення підшлункової залози? Необхідно перейти на постільний режим і не їсти 2-3 дні після нападу. Після цього важливо утримуватися від жирної їжі і харчуватися дрібно, але часто. Біль при нападі допоможе зняти софора японська. Вміщені в ній речовини прискорюють регенерацію тканин і нормалізує всі процеси в підшлунковій залозі. Відвар софори потрібно приймати три рази на день до їди, по столовій ложці.

Що ж у підсумку? Більшість хвороб підшлункової залози можна уникнути, дотримуючись просту дієту: дотримуйтесь помірність в їжі, не зловживайте жирними, гострими, солоними продуктами, а також алкогольними напоями та нікотином.

Народні засоби

Крім цього, можна лікувати підшлункову залозу народними засобами. При хвороби підшлункової залози допомагають відвари трав, які потрібно правильно приготувати і приймати.

Також підшлунковій залозі допоможе відвар з восьми трав: шипшини, деревію, м`яти, безсмертника, кукурудзяних рилець, звіробою, валеріани і фенхеля. Крім лікування залози такий відвар допоможе очистити печінку.

Гастроентеролог - це лікар, лікуючий підшлункову залозу. Якщо у вас почав боліти шлунок або порушена робота травного тракту зверніться до фахівців, щоб виключити виникнення панкреатиту. Також стежте за своїм харчуванням. Пам`ятайте, що воно безпосередньо впливає на Ваш організм і самопочуття в цілому. Здорове харчування - здорове тіло.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!