» » » Чому хворіють влітку?

Чому хворіють влітку?

Чому хворіють влітку?

Здавалося б, всі хвороби на нас чатують в тужливий холодну пору року. Влітку ж, коли навколо так багато сонця, зелені, коли душа вимагає пригод, хворіти просто неможливо. Але це далеко не так.

Про хворобах, які загрожують нам у спекотні місяці, а також про їх профілактиці, читайте далі.

Поширені літні хвороби

Кожен період часу року - це особливі кліматичні умови, які запросто можуть стати загрозою для здоров`я нашого організму. І літо тут не виняток, адже спека також таїть в собі певну небезпеку.

перегрів

Тут можна говорити як про сонячне, так і просто про тепловому ударі. Перший відбувається внаслідок тривалого перебування під палючим сонцем без головного убора- другий може запросто наздогнати в задушливому приміщенні, особливо якщо людина одягнена в більш-менш теплу і тісний одяг (наприклад, в діловий костюм), мало п`є і багато рухається.

Обидва стани характеризуються нудотою і блювотою, сильними головними болями, запамороченням. Також може підвищуватися температура.

Дуже важливо вміти надати людині першу допомогу: потрібно укласти його в темному прохолодному місці, забезпечити надходження свіжого повітря, послабити тісноту одягу, докласти прохолодний (але не крижаною!) Компрес до тіла, дати попити.

простудні захворювання



Холодні напої, морозиво і протяги - це, мабуть, головна причина того, чому хворіють влітку, особливо якщо мова йде про дитину або людину зі слабким здоров`ям, який страждає на хронічний тонзиліт.

Всі подібні захворювання характеризуються підвищенням температури, болями в тілі (в тому числі в горлі і носі). Може розвинутися нежить, кашель.

Якщо хворобу не лікувати або пролікувати не до кінця, то вона дуже швидко трансформується у щось ще більш серйозне і важке. Наприклад, ангіна дає сильні ускладнення на серце, нирки. А перекочувавши з горла в легені, інфекція може викликати пневмонію.

Отруєння і кишкові інфекції

На спеці продукти харчування дуже швидко псуються. З`ївши навіть злегка «підпилий» блюдо, ми ризикуємо отримати сильне отруєння. У числі симптомів - розлад кишечника, нудота і блювота, м`язова слабкість, підвищення температури, запаморочення і сильне слиновиділення.

Аналогічна ситуація може виникнути при кишкової інфекції, коли в стравохід потрапляє, наприклад, вода з водойми (моря, річки) або приготований «турботливими» руками кухаря в закусочній пиріжок (без дотримання правил гігієни, санітарних умов).

У таких випадках показано промивання шлунка, прийом активованого вугілля, рясне пиття. Іноді лікар може призначити також антибіотики.

профілактика хвороб

  • Не перебувайте тривалий час на пекучому сонці, в жаркому задушливому приміщенні. Носіть легкий одяг, головні убори, більше пийте.
  • Застуду може викликати протяг, який виник через відкритих у всій квартирі вікон, через вентилятора або кондиціонера, що дає сильний потік холодного повітря. Також свою роль відіграють холодні напої, морозиво, десерти з льодом. Уникайте цих факторів, щоб не захворіти.
  • Їжте і пийте тільки в перевірених місцях. Їжа та вода повинні бути свіжими, ідеальними за якістю. Обов`язково мийте руки перед їжею. Не забувайте добре мити і столовий посуд. Не залишайте продукти харчування поза холодильником. Якщо продукт / страва викликає сумнів, то краще від нього відмовитися, поки не стало пізно.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!