Як укрити тую?

Як укрити тую?

Туя - це декоративне хвойна рослина, яке належить сімейства кипарисових. Воно примітно тим, що має плоскі пагони красивого зеленого кольору круглий рік. Батьківщиною вважається Азія і Північна Америка, звідки вона перекочувала вже в Європу.Також туя адаптована до клімату Росії, але сильні морози і прямі сонячні промені вона не любить, тому потребує укриття на зиму.

Вкриваємо тую на зиму

Рослина потребує особливої уваги в перший рік життя. Коріння туї йдуть глибоко під землю, тому вона непогано переносить морози, але це не стосується незміцнілих і погано тримаються в землі саженцов-перволіток. Тому укрити тую просто необхідно, тим більше якщо зима малосніжна і холодна. У найхолодніших районах Росії тую необхідно утеплювати щозими, щоб зберегти рослину. Отже, давайте розберемося, як укрити тую і забезпечити рослині більш-менш комфортні умови.

  1. Наймолодші пагони туї можна накрити обрізаною п`ятилітрової пляшкою, а зверху присипати тирсою або покласти кілька гілок ялини.
  2. Для рослини побільше підійде такий варіант: для початку потрібно зробити пакет з декількох шарів тканини, марлі або укривного матеріалу. Обмотайте тую в кілька разів і закріпіть тканину зверху степлером або мотузкою, також обмотайте стовбур рослини мотузкою в декількох місцях, щоб захистити його від морозів і сонячних променів. Не використовуйте неткані матеріали, наприклад, лутрасил або агротекс, так як вони негативно впливають на стан туї під час відлиги. Також не можна використовувати мішковину і сильно перетягувати дерево мотузкою.
  3. Якщо ви хочете зробити укриття для туї більш надійним, можна спорудити дерев`яний каркас, на який кріпиться захисний матеріал.
  4. Ще потрібно утеплити корінці туї, для цього покладіть товстий шар тирси і ялиновий лапник під тую.


Всі ці поради допоможуть вам правильно доглядати за туями. Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!