» » » Яке термобілизна краще?

Яке термобілизна краще?

Яке термобілизна краще?

У холодну зимову пору люди все частіше згадують про такому одязі, як термобілизна. Багато хто вважає, що термобілизна має зігрівати, але не все так просто. Насправді основне завдання термобілизни - вбирати вологу, внаслідок чого ми відчуваємо комфорт при його носінні. Наша стаття Як одягатися взимку допоможе вам правильно підібрати гардероб.

Варто зазначити, що існує кілька різновидів термобілизни. Воно може бути зроблено з поліестеру, поліпропілену, вовни, бавовни, або ж зі змішаних комбінацій цих волокон.

Яке термобілизна краще вибрати

Все залежить від того, з якою метою ви збираєтеся використовувати термобілизну. Для прихильників активного способу життя більше підходить термобілизна з синтетичних матеріалів, а саме з поліпропіленом або поліестером. Ці матеріали добре виводять вологу через пористої поверхні. Важливо знати, що таке білизна сильно вбирає запах і швидко скочується. Але це ідеальний варіант для лижників, сноубордистів і просто любителів активного відпочинку. Наша стаття Як одягатися в мороз призначена саме для таких активних людей, які вважають за краще проводити всі зимові дні на свіжому повітрі.



Потрібно запам`ятати основне правило при виборі білизни: бавовна погано виводить вологу, тому потрібно уважно вивчити склад вашого термобілизни. Якщо ви все ж знайшли в складі цей матеріал, то знайте - це білизна призначене тільки для статичного положення в холодну пору, наприклад, для зимової риболовлі. Варто цього білизни намокнути, як паперовий починають утримувати вологу на поверхні шкіри. Але є і перевага у такого термобілизни - воно дуже приємно для тіла і добре зберігає тепло.

Ще одна якість, яке потрібно враховувати при виборі термобілизни - це еластичність. Білизна повинна щільно прилягати до тіла і не заважати при пересуванні. Ви не повинні відчувати його на собі. У складі термобілизни повинен бути присутнім невеликий відсоток лайкри, який забезпечує потрібну еластичність. Також вибирайте термобілизну з антибактеріальної вставкою. Вона завжди стане в нагоді, якщо не буде можливості часто міняти білизну або регулярно прати, наприклад, в туристичних походах. Прочитайте також нашу статтю Як носити термобілизну, напевно вона буде вам корисна.

Давайте підіб`ємо підсумки. Що є ознаками хорошого термобілизни?

  • Воно облягає тіло, як друга шкіра, але не здавлює.
  • Шви плоскі, бирки розташовані на зовнішній поверхні.
  • Навіть при активних фізичних навантаженнях в ньому не жарко.
  • Воно не намокає від поту і не вбирає неприємні запахи, не розтягується ні від прання, ні від активної носки, не линяє і не фарбується.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!