» » » » Яке ковдру краще?

Яке ковдру краще?

Яке ковдру краще?

Росія - країна величезна і далеко не найтепліша на карті світу! Тому з настанням холодів росіяни починають активно кутатися в теплі речі. З шаф і комодів дістаються забуті за літо шапки і шарфи, дублянки і шуби, шкарпетки, рукавиці і звичайно, теплі ковдри. Адже ми не хочемо третю частину свого життя, тобто сон, провести, замерзаючи і проклинаючи систему ЖКГ за огидне опалення? Тому багато господинь починають задаватися питанням, яке ковдру краще купити? Давайте спробуємо з`ясувати.

види ковдр

Ковдри розрізняються по:

  • сезонах - на більш теплі для холодної пори року і полегшені для літа;
  • розмірами - дитячі, дорослі (1,5 і 2-х спальні, євро, сімейні);
  • видам наповнювача - натуральні і синтетичні.

З останньої класифікацією доведеться розбиратися докладніше. Отже:

Види наповнювачів для ковдр



Ковдри роблять з різних матеріалів. Вони дуже відрізняються за своїми характеристиками, якістю та ціною. Кожен варіант має свої позитивні і негативні моменти.

  1. Натуральні. До них відносять пух (гусячий, качиний, пух гагари) і перо. Ще в російських народних казках царські особи возлегалі на пухових перинах і зігрівалися під пуховими ковдрами. У ті часи це вважалося верхом розкоші і багатства! Та й сьогодні вони не дуже дешеві, особливо ковдри, наповнені пухом гагари - північного птаха з неймовірно теплим і густим оперенням. Пухові ковдри пружні, легкі, дуже м`які і довговічні. Вони не тільки забезпечують тепло, а й вільно пропускають повітря. А значить під ними не жарко влітку і не холодно взимку. Пух може надавати і лікувальну дію. Однак, є і мінуси. Як відомо, в цьому матеріалі дуже привільно себе почувають так звані пилові кліщі. А це велика проблема для людей з алергією. Чистити і сушити ці ковдри вельми клопітно.
  2. Вовна. Для виготовлення ковдр використовують шерсть кіз, овець і верблюдів. Такі ковдри тонкі і легкі. Під ними дуже комфортно. Шерсть добре впливає на організм людини. Їх навіть рекомендують людям із захворюваннями органів дихання та опорно-рухової системи. Вони дуже добре вбирають вологу, при цьому залишаються сухими на дотик. Їх недоліки схожі з мінусами пухових «побратимів» плюс ще один гість зі світу комах - моль.
  3. Бавовна. Не дивлячись на те, що ми звикли до бавовни в легких, літніх речах, цей матеріал створює відмінний мікроклімат і здатний зігрівати.
  4. Шовк. Вельми дорогий матеріал. Такі ковдри не всі можуть собі дозволити. Однак він дуже легкий, приємний на дотик, гіпоалергенний. Але підходить скоріше для спекотної літньої ночі.
  5. Бамбук. точніше бамбукове волокно. Це інновація нового століття. Це волокно м`якше бавовни, має антимікробну дію, зберігає постійну температуру тіла уві сні.
  6. Вата. екологічно чисті матеріал, добре зберігає тепло, вбирає зайву вологу і не викликає алергії. Однак такі ковдри дуже важкі, погано пропускають повітря і швидко накопичують неприємні запахи.
  7. Синтетичні. Найчастіше це більш дешевий синтепон і більш дороге поліестер. Такі ковдри нітрохи не поступаються натуральним по збереженню тепла, добре вентилюються, легкі, не вбирають запахів і за ними дуже просто доглядати. Однак не всі люди можуть переносити синтетику.

Який наповнювач краще для ковдри, вибирати тільки Вам!

Підбираємо краще ковдру для дитини



Малюки - народ ніжний, беззахисний і вельми розбірливий! Так яке ковдру краще для новонародженого або немовляти? Найкраще зупинитися на самому м`якому і легкому варіанті. Краще вибрати вовняну ковдру, наприклад кашемірове або мериносових (з вовни тонкорунного барана). Під таким ковдрою Ваш малюк не замерзне, чи не буде потіти, а значить, не буде застудитися.

Ватяні і пухові ковдри може і зігріють дитини, але вони дуже важкі для маленького чоловічка. Пух може викликати серйозну алергію і зігріти малюка настільки, що той спітніє. Це дуже небажано.

З приводу синтетичних ковдр для малюків до сих пір багато сперечаються. Не всі згодні, що синтетика допустима в дитячих постільній білизні, до того ж у деяких поліволокно провокує алергію.

Які ковдри хороші, а які ні? Однозначної відповіді немає. У кожного свої переваги і недоліки. Яке ковдру краще вибрати і купити? Ось тут все залежить тільки від Вашого смаку, потреб і бажань!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!