» » » Як приготувати корейку на кістки?

Як приготувати корейку на кістки?

Як приготувати корейку на кістки?

Корейка - ніжне, майже дієтичне м`ясо, яке готують цілим великим шматком або нарізають порційно по ширині кістки. При приготуванні треба розрахувати час так, щоб м`ясо не пригоріло, не пересушити, але і не залишилося всередині сирим. Зайвий жир з країв м`яса зрізають, залишаючи вузьку смужку близько 0,5 см. На жирі, що залишився роблять насічки, не прорізаючи м`ясо до кінця. Рецептів, як приготувати корейку на кістки, безліч. Розглянемо найсмачніші.

попереднє маринування

Скиби м`яса виходять досить широкими, тому краще їх перед приготуванням замаринувати. Маринад можна приготувати на основі суміші, що складається з лимонного соку, чорного і червоного перцю, часнику чи цибулі, оцту і солі. У суміш можна додати такі трави: чебрець, розмарин і орегано. М`ясо потрібно злегка відбити, обмазати сумішшю з спецій і залишити на час відлежатися. Термін маринування залежить від складу маринаду і товщини скибок. Час витримки м`яса в спеціях - від 30 хвилин до доби. Краще не замочувати м`ясо в майонезі.

Як приготувати свинину

Найчастіше готують свинячу або баранячу корейку. У меню будь-якого кафе чи ресторану знайдеться свиняча корейка на кістці, рецепт приготування якої тримається в секреті. Для м`яса з рум`яною скоринкою потрібно сковорода-гриль або сотейник, а також духовка.

Обсушені скибочки м`яса з кісточкою потрібно натерти сумішшю перцю і солі, злегка збризнути бальзамічним оцтом і оливковою олією. На розпеченій сковорідці посмажити кожен шматочок з одного і з іншого боку до утворення хрусткої коричневої скоринки. До готовності м`ясо можна довести на сковороді або в духовці. Готовність м`яса перевіряється так: при натисканні на м`ясо повинен виділятися прозорий сік.



Красиву скориночку можна отримати, якщо обсмажити корейку на сковороді-гриль, а потім запекти в духовці у фользі або в жарочной посуді. Для соковитості м`ясо поливають сумішшю масла, розтопленого сала і м`ясного бульйону. Так слід зробити кілька разів за весь час приготування. Використовується температура духовки від 170 градусів.

приготування баранини

Смачною виходить бараняча корейка на кістці, приготована таким чином. Нарізане по ширині кістки м`ясо очищають від плівок, обрубують кінець під кутом 45 градусів. Натирають баранину сіллю і перцем, злегка обсушують, обсмажують на розтопленому тваринному жирі на сильному вогні (з двох сторін до красивої скоринки). Доводять до готовності на повільному вогні під кришкою. Подають з квасолею або смаженою картоплею, прикрашають скибочками томатів і гілочками зелені.

гарнір

Варіантів приготування корейки на кістки безліч. Як гарнір до м`яса підійдуть овочі-гриль (перець, томати, картопля), відварна стручкова квасоля, морква, обсмажена часточками, кольорова капуста, обсмажена в панірувальних сухарях або відварна. Соус можна зробити з бульйону, який утворився в посуді при приготуванні м`яса. Погашене одним великим шматком м`ясо нарізають на скибочки перед подачею на стіл, додають гарнір і декорують.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!