Як приготувати кефір?

Як приготувати кефір?

Про чудові властивості такого кисломолочного продукту, як кефір, відомо давно. Він корисний і дорослим, і дітям. І якщо ви вирішите самостійно приготувати напій, то спробуйте один з перевірених рецептів, наведених нижче. Ви дізнаєтеся, як приготувати кефір для дитини, низькокалорійний, ситний і навчитеся робити смачний кефір в мультиварці.

Кефір на основі пастеризованого молока

Інгредієнти: пастеризоване молоко, закваска (можна скористатися готовим одноденним кефіром).

  1. Молоко вилийте в каструлю з не емальованому поверхнею.
  2. Нагрійте на слабкому вогні.
  3. Коли утворюється пишна піна, відставте і відправте охолоджуватися, перелийте в скляний посуд.
  4. Додайте закваску, залиште в теплі на добу, після приберіть в холодильник на пару годин.

Тепер ви знаєте, як приготувати домашній кефір.

Рецепт фітнес кефіру

Інгредієнти: нежирне молоко, закваска.

Тим, хто поставив перед собою завдання - скинути зайву вагу, сподобається такий рецепт низькокалорійного кисломолочного напою.

Вилийте в каструлю сепароване молоко, доведіть до кипіння на мінімальному вогні, трохи остудіть і розлийте по скляних баночках, покладіть закваску і залиште на 24 години, після закінчення цього часу сховайте в холодильник.

Калорійний живильний кефір

Інгредієнти: незбиране молоко, закваска, сметана.

Для противників низькокалорійних продуктів приведений наступний рецепт, який підкаже, як приготувати кефір з молока, який не пройшов сепаратистські обробку.



Вам буде потрібно незбиране парне молоко. Воно так само, як і в попередніх рецептах доводиться до кипіння, з тією різницею, що після закипання і охолодження крім закваски в нього додається сметана.

Кефір для дітей

Дбайливих мам, напевно, зацікавить, як приготувати дитячий кефір.

Інгредієнти: молоко - 400 мл, кефір 2,5% - 2 ст. ложки.

У стерильну пляшечку виливаємо заздалегідь кип`ячене і тепле молоко, додаємо кефір, залишаємо в кімнаті на 12 годин, після ховаємо в холодильник ще на 8 годин.

Кисломолочний продукт в мультиварці

Останнім часом господині захопилися приготуванням їжі в мультиварці, і це не дивно. Чудо техніки відмінно допомагає втілити в життя кулінарні фантазії. Приготувати кефір в мультиварці, слідуючи рецепту, не важко.

Інгредієнти: молоко, закваска (кефір)

  1. Молоко влийте в чашу, що входить в комплект мультиварки і доведіть до закипання, остудіть до 40 градусів, додайте закваску.
  2. Увімкніть режим «Підігрів» на 10 хвилин. Через годину знову поставте на підігрів, розлийте по банках, почекайте, поки охолоне, і поставте в холодильник на 5 годин.

Як бачите, приготувати кефір не складно, тому частіше радуйте сім`ю корисним і смачним напоєм. Адже власноруч приготований продукт наповниться енергією вашої любові і турботи про близьких, і ви буде впевнені в тому, що всі компоненти, дійсно, свіжі і якісні.

Крім того, на основі кефіру можна готувати багато різної смакоти. Наприклад, оладки і печиво, які обов`язково сподобаються вашій родині. Більш детальну інформацію по приготуванню кефіру ви зможете знайти в статті - Як зробити кефір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!