Чи можна дітям кефір?

Чи можна дітям кефір?

Кисломолочні продукти завжди вважалися корисними для дітей будь-якого віку. Але насправді так це? Чи можна дітям кефір, і якщо так, то з якого віку? Багато батьків задаються цими питаннями.

Корисні властивості кефіру

Кефір, безумовно, повинен бути присутнім в раціоні дітей. У ньому містяться грибки і бактерії, необхідні для належного функціонування шлунково-кишкового тракту і благотворно впливають на його мікрофлору. Мікроорганізми шлунка, в свою чергу, рятують від всіляких шлункових інфекцій, таких як стафілокок і туберкульоз шлунка.

Якщо ви довго лікувалися антибіотиками, які вбивають всі бактерії, як корисні, так і шкідливі, то кефір - перший лікарський засіб для відновлення мікрофлори.

Крім усього цього, в кефірі маса амінокислот і вітамінів. Завдяки йому підвищується апетит, а також кефіром легко вгамувати спрагу. Регулярне його вживання покращує сон дитини і зміцнює нервову систему. Молочний білок, який міститься в кефірі, засвоюється краще, ніж з молока.

З якого віку давати кефір

Незважаючи на всі ці корисні властивості, чи можна давати кефір дитині в ранньому дитинстві? На жаль немає. Педіатри рекомендують починати прикорм кефіром не раніше року. Справа в тому, що в кефірі міститься казеїн, який погано засвоюється маленьким, ще не окріпнув, шлуночком дитини.

Велика кількість білка, який знаходиться в кефірі, так само зашкодить ниркам дитини, як і мінерали, що знаходяться в кефірі. Тому прикорм краще починати з адаптованих сумішей, і тільки потім переводити дитину на кефір, спочатку - по 100-150 мл в день, а потім поступово збільшуючи дозу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!