Чи можна чай дітям?

Чи можна чай дітям?

Чай - один з найбільш затребуваних напоїв у всьому світі. Він, за висновком експертів, при правильному режимі вирощування, переробки, зберігання і заварювання абсолютно нешкідливий.

Чи можна дитині чай

Відповідь на це питання залежить від того, який чай. Найбільшого поширення набули чаї чорні, зелені і трав`яні. У чорному і зеленому чаї містяться корисні дитячому організму речовини - калій, магній, кальцій, вітаміни, білки, амінокислоти. Але також є і шкідливі для дитини - танін, теїн (чайний кофеїн), кахетін.

Впевнено можна давати дитині спеціальний дитячий чай, орієнтований на малюка від 6 місяців і старше. Також схваленим вважається відвар ромашки. Цей чай сприятливо діє на імунну систему дитини. Після спеціальної лікарської консультації рекомендовані до вживання трав`яні чаї заспокійливого характеру і стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту.

Добова доза чаю для малюка не повинна перевищувати 200 мл. Чи можна давати чай дитині старшого віку? Певних і точних лікарських правил на цей рахунок немає. Рекомендовано утриматися від повноцінного прийому чаю, особливо зеленого, дітям до трьох років. Проте, чай набагато корисніше, ніж цукровмісні соки і напої.

Дитині до трьох років не рекомендовано вживати чорний чай перед сном, навіть слабоконцентрірованних і з додаванням молока. Справа в тому, що кофеїн, що міститься в чаї, розширює судини, підвищує тонус, розбурхує дитини.

Чи можна дітям пити чай в період дорослішання? Батьки самі повинні вирішити це питання, виходячи з особливостей організму своєї дитини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!