» » » Що за всесвіту?

Що за всесвіту?

Що за Всесвіту?

Якого б рівня розвитку не досягло людство, як би воно не намагалося втрутитися в процеси, якими керує Всесвіт, воно ніколи не могло і не зможе побачити що знаходиться за межами всесвіту і отримати інформацію ззовні.

Всім відома теорія про те, що подібні Всесвіти існують в нескінченному просторі, але і стверджувати, що воно нескінченно ніхто теж точно не може, адже ніхто не знає цього напевно. Ми можемо тільки припустити, що Всесвіт є частиною якогось механізму або системи, як атом в речовині. Можемо також припустити, що існування її не вічне, і рано чи пізно все-таки настане той момент, коли все закінчиться. Ми можемо припускати що завгодно, але науково нічого не доведено.

Всесвіт і її походження

Люди завжди хотіли дізнатися шлях створення світу і те, яка все-таки, межа всесвіту і чи можна її перетнути. Можна зазирнути в те далеке минуле, коли люди дійсно вірили в усе те, що ми зараз можемо дізнатися з міфів. Всі ми ще в школі це проходили і знаємо такі теорії, як, наприклад, Веди. У «Ведах» сказано, що існування людства почалося після розпаду Пуруши, первочеловека. Або, наприклад як вам той міф, що Землю тримають три кити або в російських апокрифах існування первочеловека підтверджує «Голубина книга». Пізніше, коли прийняли християнство, то вже з`явилося уявлення про те, що Бог створив світ з нічого.

наукове підтвердження



Звичайно ж, з появою науки міфологічні та релігійні уявлення замінили наукові теорії походження Всесвіту. Учення рекомендують розділяти три таких терміна: Всесвіт, буття і універсум. Буття є філософським терміном і об`єднує в собі всі існуюче, існуюче. Універсум протиставляє свідомість і буття, ну а Всесвіт це і є місце вселення людини, де за його існуванням можна спостерігати. Всесвіт це термін, більш застосовуваний в природознавстві, яке посилається на те, що емпірично перевіряється науковими методами. З цього висновок, що наука точно не може відповісти на питання про те, що перебувати за всесвіту. Але у неї є маса міркувань з цього приводу.

космос

Всесвіт вивчає Космологія. Але зараз в поняття космос вкладається трохи інше значення, ніж його первісне в Стародавній Греції. Зараз космосом називають все те, що знаходиться за межами атмосфери землі, а раніше космос позначав поняття установи, якого то підвалини, порядку. Ось і зараз космологи хочуть вивчити всесвіт як упорядковане єдине ціле.



Що цікаво, що ми з вами, напевно, ніколи не дізнаємося, де край всесвіту бо вона має властивість розширюватися. Відбуваються вибухи, але не звичні для нас вибухи, а такі які виникають одночасно скрізь, у всьому всесвіті, відштовхуючи всі частинки, одна від одної, і тим самим за рахунок вкрай високої температури Всесвіт розширюється. Це так звані «червоний зсув».

З чого освічена Всесвіт

У Біблії говориться, що Бог створив її з «нічого». Учення довго сперечалися над цим і прийшли до висновку, що під поняттям «нічого» мається на увазі первинний хаос, який потім Бог зумів впорядкувати.

Як не дивно, але сучасна наука допускає і таку теорію, так як це ж «нічого» може складатися з вакууму, який в свою чергу теж є матерією. Тобто всесвіт, можливо, була створена за допомогою флуктації - це поява віртуальних частинок, які з`являються і тут же знищуються, але при цьому беруть участь у взаємодіях з іншими частинками. Вони є в вакуумі. Через це він і має унікальні властивості.

На рахунок нескінченність Всесвіту, то це теж поняття відносне. Це можна порівняти з нашою Землею. Ми можемо йти по ній дуже довго, але, тим не менш, вона має свої рамки, хоча неозброєним поглядом цього не видно.

Таким чином, можна зробити висновок, що людство своїми дослідженнями може наблизитися до істини про створення та існування Всесвіту. Але ніколи не зможе дізнатися, що за всесвіту знаходиться, і взагалі чи є там щось. Яких би зусиль не прилаштовувати людство, все одно Всесвіт ми не переженемо і напевно, ніколи до кінця не розгадаємо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!