» » » Які бувають троянди?

Які бувають троянди?

Які бувають троянди?

Уявляєте, скільки сенсу закладено в цю квітку? Подарувавши людині троянду того чи іншого кольору, можна по різному висловити свої почуття. А що ми знаємо про троянди, з чисто біологічного аспекту? Яких видів вони бувають, а якого кольору? У нашій статті ми спробуємо вам все розповісти.

Роза, одне з найдавніших рослин, які стали вирощувати заради краси. Зображення цієї квітки, були помічені на палацах Стародавнього Вавилона. Розповісти парою слів, які бувають троянди, непросто. На даний момент, відомо більше 24 тисяч сортів троянд. Вони розрізняються за походженням, кольором і біологічними особливостями. У цій статті, ви дізнаєтеся про основні види троянд, якого кольору вони частіше зустрічаються і чим відрізняється один сорт від іншого.

Яких квітів бувають троянди



Для звичайної людини, самий видима ознака, за якою він розрізняє троянди - це їх колір. Троянди можуть мати практично будь-яке забарвлення. У всіх інших кольорах, троянди зустрічаються в більш-менш виражених відтінках. Найпопулярніші - це білі, жовті та червоні троянди. Білі троянди відносяться до кіммерійського древньому сорту. Червоні троянди люблять все, вони дуже красиві і продаються скрізь. Сортів червоних троянд дуже багато. Про те, якого кольору бувають троянди, можна говорити багато, адже серед такого розмаїття сортів, можна зустріти будь-який колір. Сорт троянд, який ви звикли бачити в квіткових магазинах, називається флорибунда, також популярна плетистая троянда. Це троянди на високому стеблі і з широкими пелюстками, яскравого червоного кольору. До речі, чорна троянда в природі не росте. Якщо ви і побачите таку троянду, то це буде гібрид бардовий троянди з чайним стеблом, вирощені в лабораторії. Бувають чорні троянди лише такого ось, можна сказати, штучного плану.

сині троянди



Дуже часто, реклама квіткових магазинів говорить - «Тільки у нас, ви можете придбати сині троянди!». Так чи бувають сині троянди? Чи правда це насправді? Як виявилося, у троянд в генетичному наборі немає блакитного пігменту під назвою дельфінідіна. Тому в природі синіх або блакитних троянд не існує. Але, оскільки попит на троянди подібних кольорів був великий, квітникарі почали підфарбовувати білі троянди, таким чином отримуючи сині або блакитні. Але ось, за справу взялися генетики, і в 2004 році, за допомогою гена, відповідального за синій колір квітки братки, були виведені перші блакитні троянди. Так що блакитні троянди бувають. Сині троянди так само можна віднести до цього генетично модифікованої увазі троянд.

Найпопулярніші сорти троянд

Розповідати про всі сортах троянд, ми не будемо, але самі основні опишемо.

  • Для ландшафту і прикраси садових плантацій використовують троянди зморшкуватої сорти. Вони користуються популярністю у садівників, тому що виростають близько метра в довжину, і відмінно прикрашають огорожу.
  • Одні з найкрасивіших сортів троянди - кучеряве. Сорт Франкус або Глорія Дей, вам напевно дарували на свята або може, ви самі вирощуєте їх будинку. Ці сорти, не тільки найкрасивіші, але і морозостійкі. Це білі, жовті та червоні троянди, які добре ростуть в горщику або на природі.
  • Існує також група старовинних паркових троянд. Це цілі чагарники, які саджають, як правило, близько палаців і великих будівель. На одному чагарнику може рости 10-30 троянд, різних відтінків. Квітки паркових троянд дрібні, а стебла гіллясті. Сучасні садові троянди, більше нагадують за формою астру або герань, вони волохаті, з частими пелюстками, яскравих кольорів.
  • Якщо судити по характеристикам кольору, троянди можуть бути смугастими, двоколірними, незвичайних квітів, яскравими, блідими, порцеляновими, персиковими.
  • У наші дні, виявлено багато екзотичних сортів троянд. Найбільш популярні - гофровані троянди. Такі троянди мають квітка з закрученими пелюстками квітки і дуже тонкий стебло. Вони всі належать до групи флорибунда і вирощуються в передніх клумбах саду або в домашніх горщиках.

запах троянд

Запах квітки, напевно, одна з важливих причин, по якій їх вирощують. Так приємно відчувати свіжість і приємний аромат в будинку. Запах квітки, який ви відчуваєте, виробляється за рахунок ефірного масла, яке виділяють пелюстки. Старовинні сорти троянд, дають аромат свіжості. Це запахи лимона, нектарина. Сучасні види троянд, можуть давати самі різні аромати. Наприклад, дині або кавуна. Деякі троянди, вирощені в теплицях шляхом схрещування, можуть і зовсім давати ефект парфумерного запаху.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!