» » » Що таке атом?

Що таке атом?

Що таке атом?

Слово «Атом» має кілька значень. В основному, воно використовується в хімії та фізики для позначення найменшої неподільної частини, з якої складаються молекули найрізноманітніших речовин. Атоми мають мікроскопічні маси і розміри, вони не помітні без спецтехніки та виступають в якості основного носія властивостей будь-якої речовини.

Що таке атом і які властивості він має?

Людина протягом багатьох століть цікавився структурою всесвіту і всіх оточуючих його об`єктів. Після досягнення певного рівня технологічного прогресу, створення електронних мікроскопів та іншого надточного обладнання вдалося довести, що атом є найменшою часткою, з якої складаються будь-які речовини. Незважаючи на це існує багато теорій, які припускають існування більш дрібних частинок, які наука поки не в змозі пізнати через недосконалість існуючих технологій.

Сам атом складається з електронів і атомного ядра (яке становить близько 99,9% його маси). У тих випадках, коли кількість електронів на орбітах атома відповідає числу протонів (позитивно заряджених частинок) всередині його ядра, він має нейтральне електричне вплив. В іншому випадку, якщо обсяг певних частинок більше або менше, він буде володіти позитивним або негативним зарядом і стане називатися іоном.

Атоми різного виду, які пов`язані один з одним за допомогою міжатомних зв`язків, становлять молекули будь-якої речовини.

Детальніше про молекулах ви можете дізнатися зі статті Що таке молекула.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!