» » » Що відноситься до речовин?

Що відноситься до речовин?

Що відноситься до речовин?

Поняття "речовина" використовується в багатьох науках, наприклад, в хімії, фізиці, біології, астрономії.

У цій статті ми поговоримо про те, що така речовина в хімії, і розглянемо класифікацію речовин.

Речовина: визначення і класифікація

У хімії речовина - це субстанція, яка має певний хімічний склад. Відповідно до законів хімії, кожна речовина може ставитися до тієї чи іншої групи. Класифікація починається з визначення - просте або складне ця речовина. Як правило, проста речовина складається з одного атома, в той час як складні мають у своєму складі два і більше атома.

Прості речовини поділяються на метали, неметали і інертні речовини, включаючи благородні гази. Метали, як правило, мають тверду структуру, складаються з атомів, мають металевий блиск. Неметали молекулярної, вони погано проводять тепло і струм. До цієї підгрупи зазвичай відносять воду і гази. Інертні речовини включають в себе гази і молекули, які містять в собі один атом. Складні «розпадаються» на органічні і неорганічні, які, в свою чергу, можуть бути живими і неживими.

Класифікація складних неорганічних сполук

Відповідно до принципу поділу даних речовин, хімічні сполуки можуть бути бінарними і багатоелементними. До бінарним відносять оксиди (основні, кислотні, амфотерні) і нітрати (хроніди, фториди, броміди).



Багатоелементні речовини мають ширшу класифікацію. Як правило, вони діляться на гідроксиди, солі і комплексні сполуки. Гідроксиди є головними, кислотними та амфотерними елементами. Солі включають в себе кислі, середні і основні сполуки.

Класифікація органічних речовин

Як правило, до складу таких речовин входить вуглець. Розподіл речовин, які відносяться до групи органічних, базується на найважливішому принципі: необхідність визначити будову вуглецевого скелета і тих функціональних груп, які він має.

Беручи до уваги природу вуглецевого скелета, органічні речовини діляться на циклічні і ациклічні. До першої підгрупи належать карбоциклические і гетероциклічні. Ациклічні діляться на граничні і ненасичені.

Якщо говорити про функціональні похідних вуглеводнів, то до них відносяться спирти, кетони, складні ефіри, жири, моносахариди, нуклеїнові кислоти і багато іншого.

Ось ви і дізналися, що відноситься до речовин в хімії. Можливо, вам будуть цікаві інші статті на цю тему:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!